Zagorje
Bajka na dlanu

15.000 maski, 4.500 rukavica, 1368 l dezinficijensa – donacija Županije ugostiteljima

Datum objave: 10. ožujka 2021.

Odluku o donacijama zaštitnih sredstava za potrebe ugostiteljskih objekata na području Krapinsko-zagorske županije je župan Željko Kolar donio nakon odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o dopuštanju rada ugostiteljskim na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje. Županija je tako Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije donirala 10.000 zaštitnih maski, 3.000 rukavica i 310 litara dezinficijensa (za razrjeđivanje u omjeru 3:1), dok je Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Krapina donirala 5.000 maski, 1.500 rukavica te 155 litara dezinficijensa (za razrjeđivanje u omjeru 3:1).

 

Župan Željko Kolar istaknuo je kako nova županijska donacija predstavlja skromnu pomoć onima koji su prošli tjedan otvorili svoje terase i koji ponovno moraju investirati u zaštitnu opremu, uz još uvijek velika ograničenja u radu. „Brojni naši ugostitelji su spremno prihvatili priliku da ponovno krenu s radom, makar u ovom ograničenom opsegu. Ovu pomoć promatramo kao našu obavezu uz koju će oni ipak nešto lakše prebroditi ovo teško razdoblje, do konačnog ukidanja svih ograničenja i dopuštanja slobodnog rada“, poručio je župan Kolar.

 

Krapinsko-zagorska županija je najugroženijim djelatnostima prošle godine već u tri navrata donirala sredstva za zaštitu od COVID-19 u ukupnom iznosu većem od 300.000 kuna, dok je sredinom veljače župan Kolar održao i sastanak sa predstavnicima županijske obrtničke i gospodarske komore na kojem se razgovaralo o poslovanju ugostiteljskog i turističkog sektora u uvjetima korona krize (link na vijest sa sastanka).