Zagorje
Bajka na dlanu

263.320 kuna za proizvodnju zagorskih mlinaca

Datum objave: 22. srpnja 2021.

Krapinsko-zagorska županija je kroz Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca u 2021.godini dodijelila ukupno 263.320 kuna. Sredstva su dobila četiri certificirana proizvođača:  Centar Škudar iz Novog Golubovca 80.000 kuna, Kogutex tjestenine iz Konjščine 80.000 kuna, tvrtka Zebrano iz Bedekovčine 73.320 kuna i Obrt i ugostiteljstvo Zelenjak Ventek 30.000 kuna. Ugovore o dodjeli je potpisao župan Željko Kolar, koji je pohvalio proizvođače mlinaca i njihove sjajne proizvode te naglasio kako  Županija planira u sljedeće 4 godine kontinuirano osigurati ovu vrstu potpore. „Svaki proizvođač koji je certficiran može planirati da će iduće 4 godine u kontinuitetu ići natječaj i da će Županija osiguravati bespovratna sredstva, što je proizvođačima bitno zbog planiranja proširenja proizvodnje. Ovaj proizvod može samo dobivati još više na popularnosti i prodajna mreža se može još više širiti“ – kazao je župan Kolar.

Na dodjeli sredstava su u ime korisnika zahvalili direktor direktora tvrtke Zebrano d.o.o. Dragutin Gulija, direktor Centra Škudar d.o.o. Danijel Škudar, direktor tvrtke Kogutex tjestenine d.o.o. Tomislav Gorički i Dora Greblički Kos iz Obrta za ugostiteljstvo i turizam Zelenjak Ventek.

Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban te pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.


Fotogalerija