Zagorje
Bajka na dlanu

607.000 kuna za HGSS i Društvo Crvenog križa KZŽ

Datum objave: 3. veljače 2021.

Župan Željko Kolar potpisao je ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica u 2021. godini potpisao sa pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica Darkom Berljakom. Za ovu je namjenu u Proračunu Županije osigurano 142.000 kuna.

Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa, Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske u 2021. godini je župan Željko Kolar potpisao sa ravnateljem Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davorom Šimunovićem. Za ovu je namjenu u Proračunu Županije osigurano 465.000 kuna.

Zahvaljujem Gradskom društvu Crvenog križa, našem HGSS-u na svemu što čine ovih godina u svojim djelatnostima, ali isto tako na jedan poseban angažman koji su imali u 2020. godini koji je bio vezan prije svega za koronavirus što se tiče Društva Crvenog križa, a onda i potresa na području županije i Društva Crvenog križa i HGSS-a koji su bili odmah na pomoći našim ljudima koji su stradali u potresu i pokazali su da sustav funkcionira i da se ljudi mogu osloniti na naše institucije što je izuzetno bitna poruka” – rekao je župan Kolar te dodao kako se potpora Krapinsko-zagorske županije neće zadržati na ovih 607.000 kuna te ujedno podsjetio kako je prošle godine Društvu Crvenog križa KZŽ isplaćeno 811.000 kuna, a HGSS-u 321.000 kuna,