Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 10.2.2021
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša

Predstavljene aktivnosti Zavoda za prostorno uređenje KZŽ

U srijedu, 10. veljače 2021. godine u Krapini je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti Zavoda za prostorno uređenje KZŽ i Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u prošloj godini te planovi za 2021. godinu.

Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Snježana Žigman rekla je  da je Zavod tijekom 2019. godine odradio aktivnosti na području 20 općina i gradova kroz 25 dokumenata Prostornog plana, 18 izmjena prostornog plana uređenja gradova odnosno općina te 6 urbanističkih i jednog generalno urbanističkog plana. Od 18 procesa koji su se odvijali na području županije, Zavod je izrađivao 8 dokumenata na 7 JLS, od čega je 6 dokumenata završeno, a za dva se nastavlja proces izrade i tijekom 2021. Vrijednost planova je 423.000 kuna, a znamo da u izradi JLS sudjeluju s 50%. „Zavod je, između ostalog, bio angažiran na prikupljanju dokumentacije i podataka za izradu idejnog rješenja pruuge tzv. Lepoglavske spojnice. Dovršena je i izrada idejnog rješenja oroslavsko – stubičke obilaznice koju je naručila Županija u suradnji s JLS kroz 2019. Definirana trasa duga je 17 km i ugrađuje se u prostorno – plansku dokumentaciju JLS“, rekla je Žigman.

 

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić rekao je da je proračun odjela u 2020. godini iznosio 9 milijuna kuna, od čega se 5, 5 mil. kuna odnosi na proračunskog korisnika Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, a 1.900.000 kuna na Zavod za prostorno uređenje. „Izdane su 342 građevinske dozvole, od čega se samo 5 odnosi na gospodarsko – razvojne projekte koja predviđaju veća zapošljavanja. U 2019. godini, prije početka korona krize, bilo ih je 14. Prihod od nezakonito izgrađenih zgrada iznosio je 350.000, a obrađeno je 98, 5 posto njih“, Iz područja nadležnosti prirode i okoliša izrađen je 61 razni akt. Vezano za postupke prenamjene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, izdano je 381 rješenje, a za božićna drvca i vezano za registar, izdane su 42 dozvole. Što se tiče službenog odlagališta Tugonica – Marija Bistrica, postupak prijenosa s Krapinsko – zagorske županije na Općinu Konjšćina je u tijeku. Za Piškornicu financirana je redovna djelatnost u iznosu od 32 tisuće kuna i zaokruženo 200 tisuća kuna za troškove vođenja investicija“, rekao je Bručić.

 

Župan Željko Kolar rekao je da je u 2020. godini bila manja aktivnost kad je u pitanju izdavanje građevinskih dozvola. „COVID je učinio svoje, U odnosu na 2019. godinu, kad smo imali 14 izdanih građevinskih dozvola za gospodarske subjekte, u 2020. ih je bilo samo 5, no veseli me da u ovom trenutku u našim uredima imamo već tri postupka u tijeku i da će se u sljedećih mjesec dana izdati te tri građevinske dozvole za nove gospodarske subjekte, hale ili tvornice, a da ih i u najavi već imamo još četiri. U drugom mjesecu već imamo sigurnih sedam građevinskih dozvola“, rekao je župan Kolar, koji se potom osvrnuo na sanaciju Tugonice i Gorjaka. „Vođenje Gorjaka prebačeno je Gradu Krapini, sukladno dogovoru s Fondom i traženju Europske komisije s time da je osigurano ove godine u proračunu 500.000 kuna za aktivnosti koje se očekuju na tim lokacijama, a ukoliko to neće biti dovoljno, drugim rebalansom proračuna osigurat će se dodatna sredstva. Nisam zadovoljan zbog činjenice da je ponovno došlo do pojačanog bacanja otpada u okoliš, što je neprihvatljivo jer se niz godina izdvajaju sredstva iz proračuna i pomaže se jedinicama lokalne samouprave za sanaciju divljih odlagališta i sufinancira se eko škola u koju je uključeno 18 škola, četiri vrtića, čime se pokušava dići svijest ljudi. Apeliram na stanovništvo da to ne radi, kao i na turiste te na komunalne redare da pojačaju kontrolu“, rekao je župan Kolar te na kraju dodao: „Pred nama je je u sljedeće dvije, dvije i pol godine veliki zadatak, a to je izrada Prostornog plana Krapinsko – zagorske županije, dodatno ćemo se ekipirati jer dio kolega ide u zasluženu mirovinu. U to će biti uključeni svi: od jedinica lokalne samouprave, gospodarskih subjekata, javnih poduzeća i svih onih koji planiraju i kojima je izuzetno bitno da prostorni plan bude što bolje izrađen. Tako će prilikom traženja građevinskih dozvola postupak biti brži i učinkovitiji“, rekao je Kolar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.2.2021 | Prikazano 374 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2021
poutsrčepesune
22232425262728
1
Održana uvodna konferencija projekta BAIF
234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended