Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 8.9.2016
Promet i komunalna infrastruktura

Asfaltiranje posljednja 3 kilometra od 656 km županijskih cesta

Župan Željko Kolar je u srijedu, 7. rujna 2016. godine, obišao nerazvrstanu cestu Sveti Matej- Gornja Planina koja će se prema planu Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije uskoro treba asfaltirati.

Nerazvrstana cesta Sveti Matej – Planina Gornja na području Općine Gornja Stubica i cesta Bušin-Klenice na području Grada Pregrade posljednje ceste pod upravom Županijske uprave za ceste KZŽ koje su prekrivene prekrivene makadamom. Župan Željko Kolar je tijekom obilaska cesta istaknuo kako će se obje dionice pokušati asfaltirati do kraja godine, na što se nadovezao ravnatelj ŽUC-a KZŽ Željko Vincelj koji je poručio kako će time Krapinsko-zagorska županija postati jedina županija u Hrvatskoj u kojoj više neće biti makadamskih županijskih cesta.

Župan Željko Kolar je u svom obraćanju prisutnim medijima naglasio "U Krapinsko-zagorskoj županiji se ništa ne događa slučajno pa tako ni ova investicija od 20 milijuna kuna u županijske ceste nije slučajna niti su dionice koje će biti asfaltirane u ovom programu odabrane slučajno Mi - Županija i Županijska uprava za ceste, prošli smo čitavi teren, konzultirali se s načelnicima i gradonačelnicima te onda zajednički, vodeći se kriterijima sigurnosti prometa i potreba građana, donijeli odluku koje će se dionice asfaltirati." istaknuo je župan Kolar i zajedno sa načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem najavio uvođenje javnog prijevoza na ovoj dionici - ili samostalno ili u dogovoru sa Gradom Zagrebom i gradonačelnikom Bandićem, a naposljetku i u sklopu projekta Integriranog prijevoza putnika Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije koji će poboljšati dostupnost javnog prijevoza i omogućiti putnicima da na cijelom ovom području putuju sa jednom kartom.  

U obilasku je bio i zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je naglasio važnost veste Bušin-Klenice za grad Pregradu "Ova cesta je važan alternativni prometni pravac, ali i cesta sa velikim turističkim potencijalom budući da prolazi poznatim vinskim krajem pokraj spomenika kulture dvorca Bežanec" poručio je gradonačelnik Vešligaj.

Cesta Sveti Matej – Planina Gornja povezuje područje Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba. Prometnica je jedini alternativni pravac ŽC 2224 Gornja Stubica-Laz Stubički sa spojem na D 29- Od strane ŽUC-a KZŽ je do sada uloženo 230.000,00 kuna, a vrijednost novo planiranih radova iznosi 820.000,00 kuna. Vrijednost predviđenih radova na dionici Bušin-Klenice u Pregradi iznosi 480.000 kuna.

Županijska uprava za ceste KZŽ upravlja, gradi, rekonstruira i održava ukupno 656,40 km cesta na području Krapinsko-zagorske županije

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.9.2016 | Prikazano 3484 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
kolovoz 2019
poutsrčepesune
293031
1
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Antun Novak)
234
5
6
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Luka Grabušić)
 • Radovi na obnovi Osnovne škole Mače - II. faza
 • 7
  8
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Robert Črnjević
 • Okolišna dozvola odlagalište „Gorjak“
 • 9
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Ivan Pečić
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - MDK GRAĐEVINAR d.o.o.
 • 1011
  12
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Darko Mlinarić
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Željko Korman
 • Javni poziv - izdavanje lokacijske dozvole - Hrvatske vode
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš uređenja vodotoka Krapinica
 • 131415161718
  19
  Savjetovanje - Strategija razvoja palijativne skrbi
  20
  Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Vedrana i Tihomir Hren
  2122
  23
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Hrašćina, nerazvrstana cesta)
 • Iskazivanje interesa za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti
 • 2425
  26
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Andrija Valjavec)
  27
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zvonko Jutriša)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Saša Kovačec)
 • Upis učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2019/2020
 • 28
  29
  Javni poziv - pomoćnici u nastavi za školsku godinu 2019/2020
  30
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (HEP, spojni vod, Bedekovčina)
  311
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended