Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 1.3.2019
Ostalo

DAN CIVILNE ZAŠTITE

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježavaju se 1. ožujka. Ovaj datum za međunarodnu civilnu zaštitu ima dvostruku važnost. 1. ožujka 1972. stupio je na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, važan međunarodni dokument s područja humanitarnog prava koji je registriran pri Tajništvu Ujedinjenih naroda u skladu s Poveljom UN-a. Sljedećeg dana, 2. ožujka 1972. počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu kao međuvladina organizacija.

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske bit će obilježeni u ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine, svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije u novoj zgradi Zagorske javne vatrogasne postrojbe u Zaboku. U vremenu od 10 do 12 sati će na parkiralištu kod zgrade Doma zdravlja u Zaboku biti organiziran i razgled opreme operativnih snaga sustava civilne zaštite. Pozivamo vas da se i osobno uvjerite u njihovu dobru organiziranost, osposobljenost i opremljenost.

Civilna zaštita u svijetu i u nas je oblik organiziranja, pripremanja i sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinice lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša. Zadaće civilne zaštite su prvenstveno socijalne i civilne naravi, a njezinu smo važnost imali prilike vidjeti i u Domovinskom ratu kada su pripadnici civilne zaštite svojim radom i organizacijom omogućili da se smanji stradavanje stanovništva.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije je stručno, operativno i koordinativno tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama. Obavlja zadaće koje se odnose na prikupljanje i obradu informacija ranog upozoravanja o mogućnosti nastanka velike nesreće  i katastrofe, razvija plan djelovanja sustava civilne zaštite na svom području,  upravlja  reagiranjem sustava civilne zaštite na svom području, obavlja  poslove informiranja javnosti te predlaže donošenje odluke o prestanku provođenja mjera i aktivnosti u sustavu civilne zaštite.

Članovi stožera su djelatnici temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite (vatrogastva, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja), rukovodeći službenik policije, djelatnici upravnih tijela Krapinsko-zagorske županije, predstavnici zdravstvenih ustanova i drugih pravnih osoba od osobite važnosti za sustav civilne zaštite (Vodoprivreda Zagorje, Županijska uprava za ceste). Stožer zaštite i spašavanja Krapinsko-zagorske županije ima 17 članova i članica.


Zadnja promjena: 1.3.2019 | Prikazano 703 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
svibanj 2019
poutsrčepesune
29301
2
52. sajam i izložba zagorskih vina - poziv vinarima
345
678910
11
Festivalčić – još jedna godina projekta Baltazar
12
131415
16
Poziv na radionicu "Pravo na pristup informacijama"
17
Poziv na okrugli stol "Razvoj civilnog društva u KZŽ"
1819
20212223
24
Sljubljivanje vina i sira
2526
272829303112
3456789
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended