Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 22.7.2019
Ostalo

Obilježen Dan Općine Krapinske Toplice

U sklopu obilježavanja Dana Općine Krapinske Toplice je u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća te obilasci nekih investicija Krapinsko-zagorske županije na području Krapinskih Toplica

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom-Jambrekom.  Župan Kolar je ovom prilikom podsjetio kako je prije šest godina, na početku svog prvog mandata, rekao da su Krapinske Toplice i Kumrovec dvije općine koje imaju najveći potencijal i mogućnost za najveći napredak. „To se nakon šest godina polagano ostvaruje. Mi smo kao Županija dali svoj maksimum i krenuli ranije, država nešto kasnije, ali u svakom slučaju bolje ikad nego nikad. Osim ove dvije investicije koje smo danas obišli: rekonstrukcija Zagrebačke ulice i sanacija klizišta i uređenje Doma zdravlja, izrađujemo i projektnu dokumentaciju vrijednu 485.000 kuna za novu školsku sportsku trodijelnu dvoranu. Građevinska dozvola treba bi biti izdana do konca rujna. Isto tako raspisan je i natječaj za izradu projektne dokumentacije vrijedne 1.620.000 kuna za dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice koja uključuje 74 sobe, pet apartmana, nove bazene, novi wellness, novi kongresni centar, novi restoran i novu kuhinju. Krapinske Toplice želimo pozicionirati kao najjaču destinaciju zdravstvenog turizma u RH i to ćemo i napraviti“ – poručio je župan Kolar.

O poduzetim aktivnostima u proteklom razdoblju i planovima za naredno razdoblje govorili su načelnik Općine Krapinske Toplice i predsjednik Općinskog vijeća Ernest Svažić i Zvonko Očić, koji su na svečanosti dobitnicima uručili ovogodišnja općinska priznanja. Okupljene su također pozdravili izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, gradonačelnik Grada Krapina Zoran Gregurović, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car te u ime dobitnika priznanja Igor Alfirević.

Prije same svečane sjednice Općinskog vijeća, župan Kolar je sa svojim zamjenicima te načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća obišao i neke od investicija Krapinsko-zagorske županije i njenih ustanova: radove na rekonstrukciji Zagrebačke ulice te novouređenu zgradu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

U obilasku radova u Zagrebačkoj ulici bio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, koji je istaknuo kako radovi traju tri tjedna   i da je za to vrijeme skinuta kolnička konstrukcija te da su započeli radovi na izvedbi oborinske odvodnje i slaganju nosive konzole za izgradnju pješačkih staza. „„Vrijednost ovih radova je 2.900.000 kuna i to bez klizišta, za koje je tek prošlog četvrtka završen natječaj. Iako je najpovoljnija ponuda za 50 tisuća kuna skuplja, prihvatit ćemo je, tako da se time investicija penje skoro na 3.700.000 kuna. Nakon što ovo završimo, čeka nas i rekonstrukcija drugog ulaza u Krapinske Toplice, jer one su mjesto zdravstvenog turizma i smatramo da moraju biti uređene, a nadam se da će nas i Općina pratiti u tome – rekao je nakon obilaska ceste župan Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija bila je i nositelj projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije, u sklopu kojeg je obnovljena i zgrada doma zdravlja u Krapinskim Toplicama. „Ovo je mjesto s izuzetnim potencijalom razvoja zdravstvenog turizma i svu infrastrukturu dakako da treba poboljšati u tom smjeru, ali nikako ni ne zanemariti činjenicu da u Krapinskim Toplicama živi 5.000 stanovnika. Upravo smo ovim projektom nastojali osuvremeniti Dom zdravlja i adaptirati ga kako bi bio što pristupačniji sa što kvalitetnijom ponudom zdravstvenih usluga našim sumještanima. Ovoj je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, ukupno je kroz njega u zgradu uloženo 1.300.000 kuna, dok je Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije uložio dodatnih 300.000 kuna za obnovu fasade.“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek. Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan istaknula je kako je ovim radovima  uređen prostor Doma zdravlja, a još se očekuje i uređenje okoliša. „Imamo dvije prekrasne ordinacije dentalne medicine i tri ordinacije obiteljske medicine, imamo i jednu malu čajnu kuhinju te lijepi sanitarni čvor. Sve je to bilo izrazito zahtjevno budući da je prostor ograničen, a svi sadržaji su uređeni prema pravilniku prilagođenom europskim fondovima“ – rekla je ravnateljica Dogan. Načelnik Ernest Svažić je za jesen najavio uređenje platoa između Doma zdravlje i ljekarne. „Mi njegujemo imidž turističke destinacije i sve više sredstava ćemo ulagati u rekonstrukciju samog centra i oplemenjivanje uvjeta života u samom centru“ – rekao je načelnik Svažić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 22.7.2019 | Prikazano 547 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
kolovoz 2019
poutsrčepesune
293031
1
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Antun Novak)
234
5
6
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Luka Grabušić)
 • Radovi na obnovi Osnovne škole Mače - II. faza
 • 7
  8
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Robert Črnjević
 • Okolišna dozvola odlagalište „Gorjak“
 • 9
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Ivan Pečić
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - MDK GRAĐEVINAR d.o.o.
 • 1011
  12
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Darko Mlinarić
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Željko Korman
 • Javni poziv - izdavanje lokacijske dozvole - Hrvatske vode
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš uređenja vodotoka Krapinica
 • 131415161718
  19
  Savjetovanje - Strategija razvoja palijativne skrbi
  20
  Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Vedrana i Tihomir Hren
  2122
  23
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Hrašćina, nerazvrstana cesta)
 • Iskazivanje interesa za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti
 • 2425
  26
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Andrija Valjavec)
  27
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zvonko Jutriša)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Saša Kovačec)
 • Upis učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2019/2020
 • 28
  29
  Javni poziv - pomoćnici u nastavi za školsku godinu 2019/2020
  30
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (HEP, spojni vod, Bedekovčina)
  311
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended