Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 8.2.2020
Ostalo

Župan: nova vatrogasna vozila stigla u Zagorje, politikanstvo pobijedilo struku

Župan Željko Kolar održao je u subotu, 08. veljače 2020. godine konferenciju za medije na temu raspodjele vatrogasnih vozila DVD-ovima na području županije.

Naime, u petak, 07. veljače 2020. godine u Zagrebu su potpisani ugovori o suradnji na nabavci vatrogasnih vozila između Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice, temeljem kojeg će četiri DVD-a s područja Krapinsko-zagorske županije dobiti nova vatrogasna vozila vrijedna gotovo 10 milijuna kuna. Riječ je o DVD-u Krapina, DVD-u Konjščina, DVD-u Đurmanec te DVD-u Zlatar. Župan Željko Kolar osvrnuo se na odluku o raspodjeli vozila, nazvavši to klasičnim primjerom miješanja politike u struku. Prenosimo izjavu u cijelosti:

 

„Ovo je najnoviji primjer koji zorno prikazuje kako se kroz jednu plemenitu akciju, vidi da u našoj „prekrasnoj“ državi sustav ne funkcionira, Zašto nam država nije uspješna i zašto ne možemo ići naprijed – zato jer se  ne poštuju institucije i struka.  Nećemo moći ići naprijed, dok god se politika može miješati u ovakve odluke, gdje će se vatrogasna vozila dodijeliti i kome. Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije uputila je prijedlog gdje bi 4 nova vatrogasna vozila trebala biti raspoređena, a onda je ta odluka izmijenjena. Postavljam pitanje: tko je ta osoba, tko se usudio, tko ima pravo mijenjati odluku, tko će preuzeti odgovornost, tko je išao mijenjati odluku zapovjedništva Vatrogasne zajednice KZŽ? Pozivam ministra unutarnjih poslova da mi se javno očituje o tome tko je ta osoba?


Kako je moguće da u Koprivničko - križevačkoj županiji, Međimurskoj županiji, Varaždinskoj županiji, kad su htjeli napraviti uzmak, sve se vratilo na odluku struke? Tko je taj koji je promijenio odluku o dodjeli vozila ovdje u Zagorju? Želim od ministra da mi dostavi ime, prezime, stručnu spremu, kvalifikacije osobe koja je to učinila, koja nije poštovala preporuku županijske Vatrogasne zajednice KZŽ, i da mi kaže hoće li ta osoba preuzeti odgovornost za sustav?


Ja kao župan nisam znao ništa o dodjeli vozila. Zašto? Zato jer nisam ni trebao znati, struka je rekla svoje.   Hoće li netko od nas reći da nije dobro što smo dobili 4 vozila? Ne, nećemo, ali tu se radi o tome da struka najbolje zna gdje su vozila najkorisnija i najpotrebnija.


Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader, koji je i politički tajnik HDZ-a, poslao je zahtjev Vatrogasnoj zajednici KZŽ da pošalje svoj prijedlog, pa on bi trebao znati kao prvi čovjek vatrogastva da se ne smije miješati politika u to, s obzirom da je vatrogasna jedinstvena i suglasna bila oko toga gdje vozila trebaju ići.


Ponavljam, javno tražim od Ministarstva unutarnjih poslova, da mi kaže tko je odgovoran za tu odluku, tko je taj koji se usudio promijeniti odluku za Krapinsko – zagorsku županiju, tko je taj koji smatra da vatrogasno zapovjedništvo Krapinsko – zagorske županije nije dovoljno stručno?“, rekao je župan Kolar te dodao da će „stručnjak“ koji se usudio „piknuti“ u vatrogasni sustav koji funkcionira, na kojeg se svi mi oslanjamo bezrezervno, s punim povjerenjem - biti imenovan imenom i prezimenom.


Zadnja promjena: 8.2.2020 | Prikazano 522 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
veljača 2020
poutsrčepesune
272829303112
3
Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš - Kamp Vita, Terme Tuhelj
4
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zagorski Vodovod d.o.o.)
56
7
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika I. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika II. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Javni poziv za predlaganje projekata za Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2020.
 • 89
  10
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Radoboj, rekonstrukcija NC-KŠ-Brod-D35)
  111213
  14
 • Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - davanje u zakup poslovnog prostora
 • Savjetovanje - donošenje Statutarne odluke o izmjenama Statuta KZŽ
 • 1516
  17
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Marijan Šoštarić)
 • Poziv za sudjelovanje na 14. manifestaciji "Babičini kolači"
 • 18
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Željko Presečki)
  19
  20
  Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - staništa za vidre i zeleni most za vidre
  21
  Savjetovanje - Godišnji plan sprečavanja šteta od divljači za 2020/2021
  2223
  24
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Tihomir Herceg)
 • Natječaj za dodjelu financijskih potpora programa i projekata udruga
 • 25
  26
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2020. g.
  27
  28
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (rekon. ceste Slatina Svedruška - Preseka Petr.)
  291
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended