Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Gospodarstvo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 7.10.2019
GospodarstvoPoslovno - tehnološki inkubator

POSLOVNO – TEHNOLOŠKI INKUBATOR KZŽ OTVARA VRATA NA PROLJEĆE

U ponedjeljak, 07. listopada 2019. godine župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar obišao je gradilište Poslovno – tehnološkog inkubatora KZŽ u krapinskoj poslovnoj zoni.

Tom prilikom održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene dosadašnje aktivnosti u provedbi ovog strateškog županijskog projekta vrijednog 32 milijuna kuna, čiji je cilj razvijanje nove, inovativne poduzetničke infrastrukture i poticanje stvaranja novih poduzeća na području Krapinsko – zagorske županije. Župan Željko Kolar rekao je nakon obilaska da je projekt na 70% završenosti te da će zadani rokovi biti ispoštovani. „Kroz ovaj projekt pomoći ćemo mladim poduzetnicima i start up–ovima koji imaju ideju, ali ih banke ne prate, subvencionirati im prostor dok ideju ne razviju u određeni proizvod i dok ga ne plasiraju na tržište. To je ono ključno, jer smo suočeni da nam mladi kreativni ljudi odlaze iz Hrvatske jer nemaju podršku. Ovdje će biti pet inkubacijskih prostora namijenjenih za proizvodne djelatnosti i osam inkubacijskih prostora namijenjenih za uslužne djelatnosti te samo poduzeće u kojem će direktorica Jantol Županić sa svojim timom biti podrška svim stanarima unutar Poduzetničkog centra“, rekao je župan Kolar te dodao da očekuje popunjenost inkubatora do travnja kada će početi s radom sa 75 posto, a do kraja kolovoza njegovu postotnu popunjenost.

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić rekla je da je Poslovno – tehnološki inkubator strateški projekt Krapinsko – zagorske županije, čija vrijednost iznosi 32 milijuna kuna. „Završetak radova predviđen je za 01. ožujka 2020. godine. Inkubator će pružati stručnu, savjetodavnu i mentorsku pomoć za potporu rasta i razvoja poduzetništva, potencijalnih i postojećih poduzetnika. Na tržištu nedostaju prostori gdje bi mladi kreativci mogli krenuli u razvijanje svojih ideja. Kako se projekt bliži kraju, jedna od aktivnosti je i prikupljanje inicijalnih informacija vezano za interes poduzetnika početnika te onih koji tek razmišljaju o svijetu poduzetništva a i sadašnjih poduzetnika. Za navedene potrebe izrađena je anketa za iskaz inicijalnog interesa za usluge inkubatora“, rekla je Jantol Županić te dodala da se Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije prostire na 2.040,29 m 2 i da će imati ukupno 28 opremljenih funkcionalno-prostornih jedinica. Osim župana Kolara, u obilasku je bio i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/B3UKx1Ilrrz/?utm_source=ig_web_copy_link


Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.10.2019 | Prikazano 2001 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo