Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Gospodarstvo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 13.12.2019
Gospodarstvo

Odobrene još 2 potpore za samozapošljavanje

Povjerenstvo Krapinsko – zagorske županije za ocjenjivanje zahtjeva pristiglih temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje održalo je četvrtu sjednicu.

Povjerenstvo je donijelo prijedlog odluke za 2 zahtjeva za dodjelu potpore, koja su i prihvaćena. Dodijeljena je jedna potpora u iznosu od 69.487 kuna – za otvaranje obrta za čuvanje djece – skrb i briga o djeci te jedna potpora u iznosu od 69.726 kuna za otvaranje obrta za organizaciju svih vrta događaja te obavljanje marketinških aktivnosti. Zajedno sa ove dvije potpore, dosad je dodijeljeno 5 potpora, u ukupnom iznosu od 349.250 kuna. Najviši iznos potpore koji se  jednokratno može dodijeliti korisniku je 70 tisuća kuna.

 

Krapinsko - zagorska županija donijela je Program potpore male vrijednosti za samozapošljavanje koji obuhvaća  dodjelu  potpora male vrijednosti s ciljem da se potakne rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva na području županije. U županijskom proračunu osigurano je ukupno 700 tisuća kuna za tu namjenu, a koja su osigurana iz projekta ENTER, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali.

 

Korisnici potpore mogu biti nezaposlene osobe s područja Krapinsko-zagorske županije koje planiraju samozapošljavanje pokretanjem vlastitog posla na području županije uz ispunjavanje sljedećih uvjeta da:

 

-                     imaju prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije

-                     budući obrt/trgovačko društvo ima sjedište na području Krapinsko-zagorske županije

Osobe koje su imale registriran obrt, trgovačko društvo ili slobodnu djelatnost mogu koristiti potporu isključivo u slučaju ako dokažu da su podmirile sve obveze (doprinosi, porezi, prirezi) na ime prethodnih poslovnih aktivnosti.

 

Javni poziv za dodjelu bespovratne potpore za samozapošljavanje objavljen je 08. travnja 2019. godine i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. kolovoza 2020. godine.


Zadnja promjena: 13.12.2019 | Prikazano 1106 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo