Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 11.1.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaZdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi

KZŽ - ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, socijalnu skrb, kulturu, sport, udruge, mlade i tehničku kulturu

Župan Željko Kolar i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Jasna Petek su u petak, 11. siječnja 2019. godine, održali konferenciju za novinare na temu ulaganja u obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu te zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade – 2018. i 2019. godina.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je sama konferencija za novinare sazvana kako bi se medijima i javnosti prezentirao rad Krapinsko-zagorske županije u sektoru društvenih djelatnosti. „Na područje obrazovanja, znanosti, kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, udruga i mladih smo tijekom 2018. godine uložili 112 milijuna i 776 tisuća kuna uz što je dakako išao i izrazito velik trud onih koji su sudjelovali u izvršavanju brojnih projekata. Možemo reći da je godina bila izrazito dinamična sa puno velikih projekata i većim povlačenjem sredstava iz Europskih fondova“ – ocijenio je župan Kolar.

2018.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Krapinsko-zagorska županija u 2018. godini za obrazovanje izdvojila 80 milijuna kuna; u zdravstvo 24 milijuna kuna, u socijalnu skrb 4 milijuna kuna, u kulturu, sport i tehničku kulturu 3,2 milijuna kuna te za udruge i mlade 2,1 milijun kuna.

U području obrazovanja se 39 milijuna kuna odnosi na decentralizirana sredstva, 22 milijuna kuna na sredstva iz različitih osmišljenih i provedenih projekata te 11 milijuna kuna na izvorna sredstva koja se zapravo odnose na nadstandard kojeg provodimo u našim osnovnim i srednjim školama. Ponosni smo na kapitalna ulaganja i velike investicijske projekte, što se prije svega odnosi na 7 milijuna kuna vrijednu izgradnju Područne škole Martinišće, energetske obnove škola u Zaboku, Pregradi i Humu na Sutli te gradnje dvorane Područne škole Hrašćina te konačni završetak dvorane Osnovne škole Đurmanec. 42 milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi i gradnji dvorana završit će u 2019. godini.“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te se osvrnula i na brojne druge provedene aktivnosti i projekte na području obrazovanja. Izuzetno nam je bitno da u našim odgojno-obrazovnim institucijama imamo educirane, stručne i motivirane ljude, kao i da našoj djeci pružam podršku u različitim kategorijama – od djece s teškoćama u razvoju do nadarenih učenika“ – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti. Na području kulture je kao najznačajnija potpora izdvojen program javnih programa u kulturi, kroz kojeg je u 2018. godini za 157 projekata izdvojeno 885.000 kuna. Izdvajamo i financiranje 920.000 kuna financirala i Sportske zajednice KZŽ sa 920.000 kuna, Školskog sportskog saveza KZŽ sa 200.000 kuna te Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ sa 150.000 kuna.

Od ulaganja u zdravstvo se 18 milijuna kuna odnosi na decentralizirana sredstva, 6 milijuna kuna na vlastita sredstva kojima se već drugi godinu financira rad tima hitne T1 u Klanjcu i Konjščini, vraća kredit za izgradnju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana te provodi rana intervencija.  Među provedenim projektima u 2018. godini izdvajamo 15,7 milijuna kuna vrijedno opremanje dnevne bolnice OB Zabok, 8,2 milijuna kuna vrijedan projekt poboljšanja primarne zdravstvene zaštite te uređenje prostora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Zaboku i izradu glavnog izvedbenog projekta za vanjske bazene Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Važno je napomenuti i područje socijalne skrbi gdje se velika pažnja stavlja na sve one koji su se našli u lošijoj socijalnoj situaciji – od jednokratnih pomoći, sufinanciranja školskih udžbenika i pronatalitetnog dodatka za treće i svako sljedeće dijete. Tu su i programi skrbi za starije, zakonske obaveze za Crveni križ te pomoći braniteljskim udrugama.

Zamjenica župana Jasna Petek je na kraju svoj izlaganja posebno istaknula da je Krapinsko-zagorska županija u 2018. godini dobila i prestižni status Županija prijatelj djece. „Izrazito smo ponosni. Velik dio onoga što radimo usmjeren je na to da naša djeca u našoj županiji žive što kvalitetnije i bolje. Dobivanje ovog naslova je priznanje za sve što činimo, kao i veliki podstrek i dogovornost za svaku sljedeću godinu.“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

2019.

Župan Željko Kolar osvrnuo se i na velike projekte koji su planirani u narednom razdoblju. „Najavljujemo da će 2019. godina biti još dinamičnija te će proračun za područje obrazovanja, znanosti, sporta, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, udruga i mladih iznositi 137,5 milijuna kuna, što je za 25 milijuna više nego u 2018. Izdvojio bih sljedeće velike projekte čijom ćemo provedbom kompletno promijeniti sliku Krapinsko-zagorske županije kao kulturno-obrazovno-znanstvene destinacije, a sve s ciljem stvaranja što boljeg uvjeta rada i života na našem području i dakako ostanka ljudi u našoj županiji.

Druga faza energetske obnove škola – radovi na 6 škola vrijedni 40 milijuna kuna. Natječaj za izvođače radova na osnovnim školama u Kumrovcu, Gornjoj Stubici i Đurmancu izaći će van u veljači, tako da bi krajem travnja ili početkom svibnja mogli izabrati izvođača, dok bi sami radovi završili krajem godine. Za Srednju školu Bedekovčina te srednju i osnovnu školu u Konjščini raspisali bi natječaj u kolovozu te do kraja godine izabrali izvođača, kako bi radovi mogli početi na proljeće 2020. godine.  S obzirom da je poništen natječaj za odabir izvođača na dvorani u Zlatar Bistrici, početak 23 milijuna kuna vrijednih radova očekujemo ovo proljeće što bi značilo da imamo kontinuitet radova.

Projekti dogradnje specijalnih bolnica u Krapinskim Toplicama i Stubičkim Toplicama.  U Krapinskim Toplicama do kraja godine očekujemo građevinsku dozvolu za dogradnju specijalne bolnice  što je investicija vrijedna 200 milijuna kuna – 74 sobe, 5 apartmana, novi kongresni centar te novi unutarnji bazen sa wellness i spa programom. U Stubičkim Toplicama smo poništili natječaj za gradnju vanjskih bazena, budući da smo dobili ponudu koja je značajno veća od procijenjene. Novi natječaj izlazi drugi tjedan i vjerujem da bi mogli dobiti ponudu vrijednu 14-16 milijuna kuna – to je prva faza koju bi mogli početi realizirati ove godine, dok sljedeće godine želimo ići na povećanje kapaciteta i manjim kongresnim centrom, ukupne vrijednosti investicija od 120 milijuna kuna. Dakako da su obje investicije vezane za novu financijsku omotnicu europskih fondova, a mi očekujemo da će Vlada RH zajedno s nama uspjeti dogovoriti da će se u razdoblju pred nama moći povlačiti sredstva i za specijalne bolnice.

Za Regionalni centar kompetencija za turizam i ugostiteljstvo u Zaboku morat ćemo prilagoditi idejno rješenje, jer je Ministarstvo promijenilo uvjete te maksimalni iznos za izgradnju ograničilo na 30 milijuna kuna te 10 milijuna kuna za opremanje. Rok za prijavu je kraj rujna, a vjerujem da ćemo biti spremni i prije.

Za Znanstveno - edukativni – zabavni centar u dvorcu Stubički Golubovec otkupili smo pola dvorca, pripremili sve papire, napravili konzervatorsku studiju i idejno rješenje te sljedeći tjedan krećemo s natječajem za izradu projektne dokumentacije do građevinske dozvole. Procjenjujemo da je vrijednost tih radova oko 2 milijuna kuna. S obzirom da ovakav centar imaju sve države Europske unije osim Hrvatske i Rumunjske, vjerujem da ni mi više nećemo zaostajati. Stvorili smo preduvjete i vjerujem da ćemo do završetka natječaja osigurati sredstva s državne razine za financiranje projektne dokumentacije, a nakon toga i za nastavak projekta. Obavili smo razgovore sa premijerom Andrejom Plenkovićem, ministricom regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijelom Žalac te ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak i vjerujem Hoće li financiranje ići kroz ITU mehanizam, neki drugi fond EU ili će to biti domaća komponenta – nama je sasvim svejedno. Kako je vrijednost projekta 118 milijuna kuna, vjerujemo da on može biti samo državni, uz suradnju sa Županijom i Gradom Donja Stubica.

Vrijednost ove 4 investicije je pola milijarde kuna. S obzirom na izvorni prihod Krapinsko-zagorske županije, ali i bilo koje druge županije u Republici Hrvatskoj, jasno je da to ne ide bez europskih sredstva. S druge strane očito je i da država treba mijenjati financiranje regionalne samouprave. Koliko god da smo do sada bili dobri i uspješni u iskorištavanju europskih fondova- ako su točne najave da ćemo u budućnosti ove projekte morati sufinancirati s minimalno 30%, bojim se da se jednostavno nitko od nas neće moći postaviti na velike i zahtjevne  projekte. Bila bi ogromna šteta za čitavu RH da umjesto predvodnika postanemo pasivni promatrači u povlačenju europskih sredstava.“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Prilozi:

  Prezentacija

Zadnja promjena: 11.1.2019 | Prikazano 1254 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
ožujak 2019
poutsrčepesune
25262728
1
 • DAN CIVILNE ZAŠTITE
 • Nacrt Programa potpore male vrijednosti za samozapošljavanje
 • Poziv na 9. izložbu bučinog ulja SZ HRV i 2. međ. izložbu Alpe-Jadran
 • Indikativni plan raspisivanja Mjera poljoprivredne proizvodnje za 2019.
 • Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora
 • 2
 • Županijsko natjecanje iz matematike - srednje škole
 • Županijsko natjecanje iz matematike - osnovne škole
 • OSMO IZDANJE INA RALLY-a KUMROVEC
 • 3
  4
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje za 2019. g.
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana u 2019. g.
 • 1,48 MIL. KUNA ZA UDRUGE
 • Kajkavci ponovno zajedno u Lisinskom
 • SVEČANA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KZŽ
 • POČELO PREDSTAVLJANJE DEFICITARNIH ZANIMANJA OSNOVNOŠKOLCIMA
 • 5
 • ŽUPANI NA OKRUGLOM STOLU KOD PREDSJEDNICE RH
 • Županijsko natjecanje iz njemačkoga – osnovne škole
 • 6
 • Darko Milinković treći put izabran za predsjednika Udruge pčelara Nektar Konjščina
 • Županijsko natjecanje iz fizike – osnovne škole
 • Županijsko natjecanje iz engleskog jezika – srednje škole
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Stjepan Gašpar
 • Europski dan logopedije - 6. ožujka
 • HUMANITARNA NOGOMETNA UTAKMICA ZA DANIELA PLAŠĆA
 • TJEDAN EU FONDOVA U KZŽ
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Robert Štimac
 • Promocija mog poljoprivrednog proizvoda - besplatna edukacija
 • 7
  Poziv na 17. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije
  8
 • Županijsko natjecanje iz kemije - osnovne škole
 • POVODOM DANA ŽENA OTVORENA IZLOŽBA “OSTANI ŽENA”
 • Međunarodni dan žena
 • Kreće novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“
 • KZŽ proglašena Županijom prijateljem ženskog poduzetništva
 • Žene u politici - predvodnice promjena
 • OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
 • Županijsko natjecanje iz latinskog
 • 9
 • Održana skupština Udruge invalida Donja Stubica
 • 144. SKUPŠTINA DVD-a KRAPINA
 • 10
  Održana 5. večer najbrojnijeg udruženja obrtnika u KZŽ
  11
 • Uspjeh Tihane Car iz ŠUDIGO-a
 • 25 godina Udruge Hrvatska žena Oroslavje
 • Kreće novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“
 • Počeo Tjedan europskih fondova u KZŽ
 • ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI
 • Skupština Udruge žena Vrtnjakovec
 • 12
 • CLIMATE STRIKE 2019 CROATIA
 • Ocjena prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu (izgradnja igrališta u Zagori)
 • U Oroslavju otvorena izložba LIK2019
 • IZBOR NAJVOLONTERKI/VOLONTERA KZŽ
 • TJEDAN EU FONDOVA – U Maču o najčešćim greškama
 • Javni poziv za dodjelu trogodišnje financijske potpore za program centra za mlade KZŽ
 • Javni poziv - Prijava dvog. prog. udruga koje pružaju podršku ženama žrtvama nasilja
 • 13
 • Dani narcisa
 • Posjet učenika OŠ Ljudevit Gaj Krapina
 • Besplatna edukativna radionica: "I ja koristim e-alate"
 • TJEDAN EU FONDOVA U KZŽ
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Općina Marija Bistrica
 • 14
 • U Gornjoj Stubici sagrađen još jedan nogostup
 • Županijsko natjecanje iz biologije – srednje škole
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - OŠ "Vladimir Nazor" Budinščina
 • Nastavljamo s provedbom Programa prometne kulture za najmlađe
 • VODITELJ PREDSTAVNIŠTVA EK U RH BRANKO BARIČEVIĆ U PREGRADI
 • Odluka o ispunjavanju propisanih uvjeta javnog poziva (branitelji)
 • Županijsko natjecanje iz informatike - srednje škole
 • Županijsko natjecanje iz biologije - osnovne škole
 • Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika – srednje škole
 • 15
 • 51. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija
 • Regionalni dani EU fondova u Krapini
 • 16
 • Darko Mirt i dalje predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a KZŽ
 • Skupština Športsko-ribolovnog saveza KZŽ
 • 17
 • ZAGORCI, DINAMO I HAJDUK, ZA DANIELA
 • Delegacija KZŽ započela posjet Republici Kosovo
 • 18
 • Drugi dan posjete delegacije KZŽ Kosovu
 • Zagorski vinari na najvećem svjetskom sajmu vina
 • 19
 • UČENICI SREDNJE ŠKOLE PREGRADA DRŽAVNI PRVACI IZ EKOLOGIJE
 • Županijsko natjecanje iz geografije – osnovne škole
 • Županijsko natjecanje iz geografije – srednje škole
 • Županijsko natjecanje iz fizike – srednje škole
 • Delegacija KZŽ posjetila hrvatsku zajednicu u Janjevu
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Valoviti papir - Dunapack d.o.o.)
 • 20
 • Usluga izrade dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dvorca Stubički Golubovec
 • Šesto dijete obitelji Pišković
 • OŠ Antuna Mihanovića Klanjec - Natječaj za pomoćnika / pomoćnicu u nastavi
 • Posjet učenika iz Zlatara
 • 250.000 KUNA ZA PROMOCIJU GOSPODARSTVENIKA I OBRTNIKA
 • Svjetski dan oralnog zdravlja - 20. ožujka
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Vesna Hercigonja Đulić
 • 21
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Mario Turčec
 • 21. ožujka obilježava se kao Međunarodni dan darovitih učenika
 • SVJETSKI DAN OSOBA S DOWNOVIM SINDROMOM – 21. OŽUJAK
 • 10 godina projekta „Znanjem do energetskih ušteda“
 • DELEGACIJA VELEPOSLANSTVA SAD-a POSJETILA KZŽ
 • 222324
  25262728293031
  1234567
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended