Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 16.12.2020
Sjednice skupštine (saziv 2017)Županijska skupština

Održana 24. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u utorak, 15. prosinca 2020. godine održala svoju 24. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 29 članica i članova Skupštine na čelu sa potpredsjednikom Josipom Kovačićem.

Županijska skupština je na ovoj sjednici donijela Proračun Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu u iznosu od 1.011.199.397,00 kuna, u što su uključeni i proračunski korisnici i što je za 21.655.002,50 kuna više u odnosu na 2020. godinu. Proračun Županije bez  sredstava proračunskih korisnika  iznosi  238.290.425,25 kuna, što je 1% manje  u  odnosu  prošlu godinu. Proračunom su obuhvaćene kontinuirane aktivnosti Županije (potpore gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu, prometna i komunalna infrastruktura, prijevoz učenika, stipendije, održavanje i tekuće održavanje škola, zakonski standard u školstvu i zdravstvu, dodatni programi u školstvu, socijalna skrb i zaštita, vatrogastvo i dr.) kao i realizacija kapitalnih projekata poput Centra kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku, uređenja Znanstveno edukativno-edukativno zabavnog centra u dvorcu Stubički Golubovec, izgradnje sportske dvorane u Zlatar Bistrici i Petrovskom, obnove PŠ Laz Bistrički, energetskih obnova Osnovne škole u Mariji Bistrici, Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice te NBO Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, kao i dogradnje specijalnih bolnica Krapinske Toplice i Stubičke Toplice. Članice i članovi Županijske skupštine prihvatili su Proračun sa 22 glasa za i 6 suzdržanih glasova. Nije prihvaćen amandman člana Skupštine Stjepana Ranogajca, koji je predložio da se sredstva za sport povećaju za 400.000 kuna, dok je sam predlagatelj prihvatio amandman člana Skupštine Marijana Hohnjeca o povećanju sredstava za ruralni razvitak od 300.000 kuna i uvođenju posebne potpore za povećanje stočarske proizvodnje. Županijska skupština je na ovoj sjednici donijela i Odluku o izvršavanju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu te prihvatila Izvještaj o utrošku proračunske zalihe za razdoblje listopad – studeni 2020. godine.  „Bit će tu nekoliko strateških projekata koji bi trebali obilježiti sljedeću godinu. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova od nas je zatražilo da pripremimo 30 strateških projekata za KZŽ i mi smo ih pripremili u vrijednosti od 1,24 milijarde kuna. Od toga su 758 milijuna kuna projekti koje je pripremila Županija, a ostatak sve ostale naše jedinice lokalne samouprave“  - rekao je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Županijska skupština je donijela Zaključak o podršci inicijativi Općinskog vijeća Općine Kraljevec na Sutli za otvaranje ordinacije opće (obiteljske) medicine u Kraljevcu na Sutli, imenovala Dijanu Hršak za ravnateljicu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županijem, donijela Odluku o mjerama razvoja poljoprivredne proizvodnje Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2021. – 2023. godine, dala suglasnost na  Prijedlog financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu s projekcijom za 2022. i 2023. godinu te usvojila skraćeni skraćeni zapisnik sa 23. Sjednice Županijske skupštine održane 8. listopada 2020. godine

Članice i članovi Županijske skupštine donijeli su Odluku o upravljanju i raspolaganju imovinom i vlasništvom Krapinsko-zagorske županije, Odluku o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Krapinsko-zagorske županije za financiranje  političkih stranka zastupljenih u Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije u2021. godini do isteka mandata tekućeg saziva, Plan rada Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu i programe javnih potreba u Krapinsko-zagorskoj županiji za 2021. godinu u sportu, kulturi i tehničkoj kulturi.

Županijska skupština je na 24. sjednici usvojila  Godišnju analizu stanja sustava civilne zaštite na području Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu i Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje te donijela  Plan djelovanja Krapinsko-zagorske županije u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu; I. Izmjenu programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Krapina za 2020. godinu; Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašvanja stanice Zlatar Bistrica za 2021. godinu; Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu i Odluku o povećanju iznosa sredstava za financiranje vatrogasne djelatnosti i aktivnosti na području Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini.

Županijska skupština je također odobrila Programa rada Županijskog savjeta mladih za 2021. godinu te objavila Javni poziv za isticanje kandidature za članove/lanice Županijskog savjeta mladih i njihove zamjenike/zamjenice te donijela.

Prije početka rada pod dnevnom redu održan je i aktualni sat u sklopu kojeg je Ivan Hren postavio pitanje o realizaciji projekta Stubaki, Darinka Sviben o razvitku prometne infrastrukture na ističnom dijelu Krapinsko-zagorske županije, Mišo Grilec o Regionalnom centru za gospodarnje otpadom Piškornica i eventualnom poskupljenju odvoza otpada te Mirko Krznar  o realizaciji predizbornih obećanja iz 2017. godine.

 

MATERIJALI

PREZENTACIJE

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.12.2020 | Prikazano 468 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2021
poutsrčepesune
22232425262728
1
 • Održana uvodna konferencija projekta BAIF
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Andrija Valjavec)
 • Poziv na 10. izložbu bučinog ulja SZ HRV i 3. međ. izložbu Alpe-Jadran
 • Osoba za nepravilnosti
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Hrvatske vode, D24-K1)
 • Međunarodni dan civilne zaštite
 • Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco posjetio KZŽ
 • 01. ožujka - Međunarodni dan civilne zaštite
 • 234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930311234
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended