Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 19.2.2021
Ostalo

Održana posljednja sjednica IV. saziva Županijskog savjeta mladih

Županijski savjet mladih Krapinsko-zagorske županije je u petak, 19. veljače 2021. godine, održao svoju 13. sjednicu, ujedno i posljednju sjednicu IV. saziva.

Županijski savjet mladih je na svojoj 13. sjednici usvojio Izvješće o radu za 2020. godinu te zapisnik sa svoje prošle sjednice. Predsjednik Savjeta mladih KZŽ Hrvoje Novak ovom se prilikom osvrnuo i na čitav mandat 2018.-2021. te istaknuo kako je Savjet kroz tri godine pokazao da ima ideje, vizije i mogućnosti promijeniti položaj mladih u KZŽ. Od brojnih provedenih projekata posebno je istaknuo projekt Za mlade u Zagorju - Djelujem i mijenjam, koji ima za cilj educirati učenike i učenice srednjih škola o procesima koji se događaju na lokalnoj razini, kako bi bili spremni uključiti se u društevni i politički život svoje lokalne zajednice. „Kroz taj projekt obhvaćamo oko 500 mladih s područja naše županije. Drugi projekt je izrada regionalne strategije za mlade, koji bi trebao biti gotov do kraja godine“ – naveo je predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Hrvoje Novak.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je da je IV. saziv Savjeta mladih Krapinsko - zagorske županije izričito mlad, svjež, pun ideja i voljan raditi. „Put je utrt još od 2005. godine, to je onda bio program za mlade pa vijeće pa od 2011. i Savjet mladih. Mogućnosti su sada velike, puno je europskih projekata gdje se oni marljivo javljaju i uzimaju sredstva, a dakako da aktivno sudjeluju i u radu Županijske skupštine, zbog čega imaju i potporu svih njezinih članica i članova. Najvažnije od svega je da su članice i članovi Savjeta maldih uporni i ustrajni, nama najbolji i da im treba otvarati sve više prostora“ – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Zamjenica župana Jasna Petek kazala je kako je trenutni saziv sa svojim predsjednikom dao novu svježinu i energiju u kreiranju politika za mlade. „Donijeli su projektni pristup svim aktivnostima i svojim programima i zapravo smo kroz 3 odlična projekta u iznosu od 350 tisuća kuna donijeli brdo aktivnosti koje se odnose na mlade, a ono što mi je posebno drago je da se tim aktivnostima i projektima promiče lokalno djelovanje Savjeta mladih u smislu odlaska članova Savjeta mladih u naše srednje škole i poticanje mladih ljudi na društveni angažman, informiranje na koji način se mogu uključiti i postati odgovorni građani i građanke našeg društva“ – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

PRIZNANJA I ZAHVALNICE

Budući da je ovo bila posljednja sjednica IV. Saziva Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Županijskog savjeta mladih Hrvoje Novak i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki su ovom prilikom uručili i zahvalnice članicama i članovima Savjeta za sudjelovanje u radu u razdoblju 2018.-2021., te prigodna priznanja predstavnicima civilnog i javnog sektora za promicanje prava i interesa mladih na području Krapinsko-zagorske županije:  Gradu Klanjec, Gradu Pregrada, Gradu Zabok, Lokalnoj akcijskoj grupi Zagorje-Sutla, Zagorskoj razvojnoj agenciji, Mreži udruga Zagor, Ivani Radanović te Tajani Broz.

Sjednica je održana u u dvorani za sastanke Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u Krapini

IZBOR NOVOG SAZIVA

Županijska skupština je na svojoj 24. sjednici, 15. prosinca 2020. godine, donijela zaključak o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova novog saziva Savjeta mladih Krapinsko - zagorske županije. Skupštinski Odbor za izbor i imenovanja je 17. veljače obavio provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata, sastavio izvješće o provjeri i utvrdio popis 14 važećih kandidatura za novi saziv Savjeta. Županijska skupština će na svojoj sljedećoj sjednici tajnim glasanjem odabrati 11 članova 5. Saziva Županijskog savjeta mladih te njihove zamjenike.

Županijski savjet mladih Krapinsko - zagorske  županije savjetodavno je tijelo Krapinsko-zagorske županije koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Županije. U okviru svog djelokruga Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnima za rad Savjeta mladih, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Županijske skupštine koja su od interesa za mlade.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.2.2021 | Prikazano 204 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2021
poutsrčepesune
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended