Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 8.9.2019
Ostalo

Memorijal Marko Piljek – najbrojnije vatrogasno natjecanje u KZŽ

11. Memorijal Marko Piljek održan je u subotu, 7. rujna 2019. godine, na igralištu DVD-a Pavlovec u Pavlovcu Zabočkom.

Više stotina sudionika memorijala – vatrogasne djece, mladeži te članova seniorskih A i B ekipa je na samom početku pozdravio župan Željko Kolar, koji je i otvorio samo natjecanje. „Marko je bio mlad, veseo i htio je pomoći drugim ljudima. To upravo, svjesno ili nesvjesno radite i vi. Vatrogasci su meni, kao županu Krapinsko-zagorske županije, prva i najznačajnija snaga - oni će intervenirati u slučaju požara, ledene kuše, olujnog vjetara... Oni su toliko obučeni, uvježbani i opremljeni da prvi dolaze na teren te riskiraju svoju sigurnost kako bi spasili tuđi život i imovinu. To je nešto što se ne može platiti nikakim novcem, ali društvo se može s poštovanjem odnositi prema vatrogastvu i ponosam sam što to mi u Krapinsko-zagorskoj županiji i radimo“ – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Marko Piljek rođen je u Zagrebu 15. ožujka 1992, a rano djetinjstvo provodi u Donjoj Bistri. U Pavlovec njegova obitelj doseljava 1998. godine. Marko je bio veliki entuzijast, kako u vatrogastvu, tako i u kickboxingu, kojim se također bavio s velikim uspjehom. Nažalost, tragična prometna nesreća 30. kolovoza 2003. godine naprasno je prekinula njegov život.

Na otvaranju 9. Memorijala Marko Piljek sve okupljene pozdravili su i predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber te sestra preminulog Marka Piljeka Andrea Piljek Marić koja je svima zahvalila na organizaciji ovog već tradicionalnog natjecanja. Natjecanju su prisustvovali i  i  gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik Gradskog vijeća Zaboka Žarko Ivančić zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek te predsjednik DVD-a Pavlovec Zabočki Ivica Jelenčić Na otvorenju natjecanja nastupio je Gradski puhački orkestar Zabok.

 11. Memorijal Marko Piljek održan je pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i Vatrogasne zajednice Grada Zaboka

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.9.2019 | Prikazano 868 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam