Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 28.3.2020
Ostalo

POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA KZŽ OBIŠAO I PREMIJER PLENKOVIĆ

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je u subotu, 28. ožujka 2020. godine, obišao potresom od 22. ožujka najteže pogođena područja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Premijera Andreja Plenkovića su u Donjoj Stubici dočekali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić. Obilazak je počeo u Donjoj Podgori, potom nastavljen u naselju Slani Potok u Općini Gornja Stubica te Lazu Bistričkom u Općini Marija Bistrica.  

Sve nadležne službe zajedno sa županijskim, a s druge strane s Gradom Zagrebom, radit će cjelovitu pripremu kako da na najučinkovitiji način pomognemo pomognemo, osobito ljudima čije su kuće i stanovi nastradali u ovom potresu“ – kazao je premijer Plenković te poručio kako je ministar graditeljstva Predrag Štromar dobio zadaću pripremiti posebni zakon kojim bi se omogućila sanacija štete, svjestan da veliki broj ljudi nema novaca sam popraviti kuće ili izgraditi nove.

Župan Željko Kolar je ovom prilikom podsjetio kako je na zahtjev Grada Donja Stubica i Općine Gornja Stubica već 24. ožujka proglasio elementarnu nepogodu za područja ove dvije jedinice lokalne samouprave, te najavio kako će 30. ožujka proglasiti i elementarnu nepogodu za područje Općine Marija Bistrica. „O razmjeru štete govori nam da Općina Gornja Stubica ima izvorni prihod od 7 milijuna kuna, a procijenjenu štetu od potresa između 45 i 50 milijuna kuna“ – istaknuo je župan Kolar te poručio kako će se Županija u obnovu uključiti maksimalno u okviru svojih mogućnosti, no da obnova neće biti moguća bez pomoći države zbog čega od premijera očekuje da svi dijelovi Hrvatske imaju isti prioritet prilikom raspodjele sredstava za pomoć u obnovi potresom pogođenih područja.

U pratnji premijera Plenkovića bili su, među ostalim, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević te ministar gospodarstva Darko Horvat. Premijera je u Slanom Potoku dočekao načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, a u Lazu Bistričkom načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

U obilasku je bio i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 28.3.2020 | Prikazano 677 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam