Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 25.11.2020
Ostalo

Sanacija štete od potresa na dvorcu Stubički Golubovec

Župan KZŽ Željko Kolar posjetio je u srijedu, 25. studenog 2020. godine Donju Stubicu te je obišao dvorac Stubički Golubovec na kojem su u tijeku radovi na sanaciji štete od potresa.

Potres je u ožujku ove godine djelomično urušio dimnjake i toranj na kapelici, pa se prišlo sanaciji prije zime i snijega, kako ne bi došlo do još veće štete. Radovi iznose 73 tisuće kuna a financiraju ih Krapinsko – zagorska županija i Grad Donja Stubica u omjeru 50:50. Inače, ukupna prijavljena šteta na dvorcu od potresa iznosi 1,8 milijuna kuna. „Ovo je prva faza sanacije, dok bi se druga izvodila iz čiste ekonomičnosti kroz obnovu dvorca u Znanstveno edukativno – zabavni centar (ZEZ), koji je ukupno vrijedan 120 milijuna kuna, a proveo bi se kroz financijsku omotnicu mehanizma za otpornost i oporavak“, rekao je župan Kolar te je dodao da šteta od potresa koji je pogodio Gupčev kraj iznosi 75 milijuna kuna. „Šteta je prijavljena na 406 objekata, 56 ih je privremeno neupotrebljivo, a 28 predviđeno za rušenje. Prvi bi objekti u obnovu trebali ići u kasno proljeće i rano ljeto iduće godine. Krapinsko – zagorska županija osigurala je u proračunu svoj dio novaca za obnovu i dogovorili smo s direktorom Fonda solidarnosti da za stradale stanovnike s područje KZŽ u Donjoj Stubici bude smješten dislocirani ured“, rekao je župan Kolar.

 

Krapinsko – zagorska županija također je uložila 1,9 milijuna kuna u sanaciju školskih objekata da bi ih pripremila za početak školske godine. „To su radovi koji su izvršeni i koje je Županija platila i mi smo zatražili preko Fonda solidarnosti da nam se taj novac povrati. Tu ćemo prijaviti i adaptaciju PŠ Laz, vrijednosti 2,9 milijuna kuna za koju imamo pripremljenu projektnu dokumentaciju. Ta je škola pretrpjela toliko štetu da u njoj bez cjelokupne obnove nije moguća nastava pa se privremeno nastava odvija u Vatrogasnom domu u Lazu. Škola bi se trebala obnoviti tijekom 2021. godine“, zaključio je Kolar.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CIA_-UoF9kG/?utm_source=ig_web_copy_link

Fotogalerija


Zadnja promjena: 25.11.2020 | Prikazano 620 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi