Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 5.12.2019
Poljoprivreda i šumarstvo

200 TISUĆA KUNA ZA ZAGORSKE PČELARE

U četvrtak, 05. prosinca 2019. godine župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar potpisao je ugovor o dodjeli financijske pomoći u iznosu od 200 tisuća kuna Savezu pčelarskih udruga KZŽ.

Savez pčelarskih udruga Krapinsko - zagorske županije uputio je zamolbu za financijsku pomoć kojom bi se ublažile posljedice od uginuća pčelinjih zajednica i niskih prinosa meda nastalih lošim vremenskim uvjetima. Krapinsko - zagorska županija donijela je Odluku o dodjeli novčanih sredstava za pomoć pčelarima članovima Saveza s prebivalištem na području Krapinsko - zagorske županije u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna. Ugovor je potpisao predsjednik Saveza Zdravko Bedeniković, koji je rekao da je Županija uvijek spremna pomoći, i kada je teško, ali i kad se radi o organizaciji događanja i manifestacija. „Sredstva koja smo dobili koristit ćemo za nabavu šećerno - mednih pogača za dohranu pčela. Valja reći da na području naše županije imamo oko 380 pčelara koji posjeduju 17.300 košnica“, rekao je Bedeniković.

 

Odličnu suradnju Županije i pčelara pohvalio je i župan Željko Kolar te je dodao: „S pčelarima smo u kontaktu od prosinca ove godine budući da su loše vremenske prilike dovele do problema u košnicama i do potrebe za dohranjivanjem. Proizvodnja meda je manja nego prošle godine i odlučili smo novčano intervenirati kao i prije dvije godine. Ujedno bih se osvrnuo i na važnost dobivanja prijelazne nacionalne oznake meda koja je put prema europskoj zaštiti. Ta europska zaštita omogućit će nam bolji plasman na europsko tržište s obzirom da kvalitetu već imamo. Nakon dobivanja te europske zaštite potrebno nam je dodatno udruživanje i brendiranje“ rekao je župan Kolar. Događanju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 5.12.2019 | Prikazano 1244 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo