Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
TurizamPoljoprivreda i šumarstvo

"Chtef" Zagorski chef - javni poziv za podnošenje prijava

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 08. listopada 2019. godine.

REPUBLIKA HRVATSKA

KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA

Ž U P A N

KLASA: 380-01/19-01/04

URBROJ: 2140/01-02-19-1

Krapina, 19. rujna 2019.

Temeljem članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije («Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije» broj 13/01., 5/06., 14/09., 11/13.,26/13. – pročišćeni teksti 13/18.) župan Krapinsko – zagorske županije objavljuje

J A V N I    P O Z I V

za podnošenje prijava za sudjelovanje u manifestaciji

„Chtef“ Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije

S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje devete po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 29. listopada 2019. godine u Termama Jezerčica, u Donjoj Stubici, manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i protelih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa su proizvdi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU nivou a to su zagorski puran i mlici te zagorski štrukli koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu a za koje također uskoro očekujemo potvrdu o dobivanju zemljopisnog pokrijekla na EU razini.

Ovime smo jedina županija koja je zaštitila glavno jelo, prilog i desert. Ponosni na ovo postignuće a da sve ne ostane na papiru, pozivamo naše zagorske chefove da pokažu svoje umijeće u spravljanju ovih jela.

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali a to su: zagorski puran s mlincima i štrukli. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju Vaše inovativnosti i tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio Vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 08. listopada 2019. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: ana.pavic@kzz.hr

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona 091 329 2120 i e-mail ana.pavic@kzz.hr

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu.

Veselimo se vašim idejama!

Ž U P A N

Željko Kolar

Prilozi:

  Tekst javnog poziva

Zadnja promjena: 19.9.2019 | Prikazano 683 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo