Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 18.2.2019
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša

PRESS – ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE KZŽ

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. u Krapini je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti i projekti u 2018. godini Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko – zagorske županije.

O navedenoj temi govorili su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije Snježana Žigman. Među brojnim aktivnostima Zavoda u 2018. godini, posebno je bila izdvojena izrada idejnog rješenja Oroslavsko-stubičke obilaznice. Izradu dokumentacije za “obilaznicu stubičkog kraja“, kako smo je mi prozvali, napravio je Zavod i raspisao javni natječaj da bismo mogli dobiti izvođača radova i krenuti u taj projekt. Za ovu godinu imamo kompletno popunjen dinamički plan, koje će jedinice lokalne samouprave ove godine biti u partnerstvu s našim Zavodom za izradu prostorno – planske dokumentacije, čak je već za kraj ove i početak sljedeće godine Općina Veliko Trgovišće dala svoj iskaz interesa – rekao je župan Željko Kolar, dodavši kako je među općinama za koje se trenutno izrađuje ta dokumentacija, Općina Budinščina posljednja potpisala ugovor za izmjenu prostornog plana. Nažalost, nemamo kapaciteta da uvijek uzmemo sve jedinice lokalne samouprave, ali dajemo svoj maksimum. Od kad postoji Zavod, dvije trećine svih jedinica lokalne samouprave je koristilo usluge Zavoda i to govori koliko je on potreban Krapinsko – zagorskoj županiji. Dva puta smo mijenjali i prostorni plan Krapinsko – zagorske županije. Imamo predviđen koridor za elektrifikaciju novog dijela pruge od Krapine do Novog Golubovca preko Jesenja. Ako bi studija predvidjela da će se ta trasa mijenjati, onda ćemo morati ići u izmjenu prostorne dokumentacije općine Jesenje ili, ako bude potrebno, cijele Krapinsko – zagorske županije. Kad vidimo na koji će način biti posložena financijska omotnica od 2020. do 2027., ako će trebati pojačati kapacitete Zavoda i ako će potrebe jedinica lokalne samouprave oko projekata biti veće, onda ćemo reagirati i dodatno zaposliti ljude. U Zavodu radi osam ljudi koji, koji se redovito educiraju, kako bi mogli pratiti promjene koje se događaju, nove programe i tehnologije te kako bi bili što konkurentniji u izradi prostorno – planske dokumentacije. Važno je da smo donijeli županijsku odluku da u svim jedinicama lokalne samouprave koje moraju ići u izmjene svojih prostorno – planskih dokumenata zbog novih investicija, Krapinsko – zagorska županija participira s 50 posto ukupne vrijednosti prostorno – planske dokumentacije. To je svake godine preko 200 tisuća kuna“, rekao je župan Kolar.

 

Ravnateljica Zavoda Snježana Žigman je istaknula: „Zavod se bavio izradom dokumenata za jedinice lokalne samouprave, kojih je bilo 29, izmjenama i dopunama prostornog plana, kojih je bilo 17, izrađeno je i devet urbanističkih planova uređenja te jedan generalni urbanistički plan, za Grad Pregradu. Tijekom godine, Zavod je izrađivao šest prostorno – planskih dokumenata za područje grada Klanjca i Pregrade te općina Krapinske Toplice, Bedekovčinu i Mače. Od vođenja Registra podataka, na županijskoj razini bili smo usmjereni na ažuriranje Registra kulturnih dobara i vodimo Registar akata za gradnju te transformaciju akata namjena površina kako bi vršili određene analitičke procese. Od dijela koji se odnosi na državnu razinu, obavljali smo poslove informacijskog upisa prostornog uređenja, kojim se omogućuje izdavanje dozvola, te smo obavljali analitičke poslove za potrebe državnog plana razvoja. U segmentu ostalih poslova, najznačajnije aktivnosti bile su usmjerene na izradu idejnog rješenja oroslavsko – stubičke obilaznice, koje je iznosilo 173 tisuće kuna. Zavod je u 2018. godini ostvario  sveukupne prihode poslovanja u vrijednosti nešto više od 1,5 milijuna kuna, od čega su preko 1,4 milijuna kuna financijska sredstva iz proračuna Krapinsko – zagorske županije, a ostalo su vlastita sredstva“ rekla je ravnateljica Žigman.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/BuBWPPsnOxy/?utm_source=ig_web_copy_link

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.2.2019 | Prikazano 720 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
svibanj 2019
poutsrčepesune
29301
2
52. sajam i izložba zagorskih vina - poziv vinarima
345
678910
11
Festivalčić – još jedna godina projekta Baltazar
12
131415
16
Poziv na radionicu "Pravo na pristup informacijama"
17
Poziv na okrugli stol "Razvoj civilnog društva u KZŽ"
1819
20212223
24
Sljubljivanje vina i sira
2526
272829303112
3456789
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended