Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Sjednice skupštine
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
Županijska skupštinaSjednice skupštine (saziv 2017)

Održana 16. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine, održala svoju 16. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 34 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na 16. sjednici prihvatila polugodišnji izvještaj o radu župana Krapinsko-zagorske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine, kao i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna županije za 2019. godinu. U prvom polugodištu 2019. godine ostvareni su ukupni prihodi i primici u iznosu od 306.570.627,86 kuna dok je za isto razdoblje prošle godine taj iznos bio 280.647.612,80 kuna. Promatrajući samo Županiju bez proračunskih korisnika, u prvih šest mjeseci ove godine ostvareni su ukupni prihodi i primici od 96.481.097,18 kuna što je za 20.643.876,81 kn ili 27,2% više u odnosu na isti period 2018. godine. Navedeno je povećanje nastalo zbog rasta prihoda od poreza, prvenstveno od poreza na dohodak te prihoda od pomoći i primitaka od kreditnog zaduženja za financiranje projekata. Župan Željko Kolar istaknuo je kako se Proračun županije dobro puni te da je na prostoru Krapinsko-zagorske županije trenutno zaposlena 37621 osoba, odnosno 416 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Skupština je dala suglasnost na Polugodišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu, verificirala skraćeni zapisnik s 15. sjednice Županijske skupštine te donijela Odluku o visini turističke pristojbe za općine i gradove na području Krapinsko-zagorske županije. Ovom je odlukom određena visina turističke pristojbe po osobi i noćenju, visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koji plaćaju osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koji plaća vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor za sebe i članove uže obitelji. Odlukom je definirana primjena jednog obračunskog razdoblja u trajanju od 1. siječnja do 31. prosinca.

Vijećnici su prihvatili i Izvještaj o provedbi Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu. Izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje travanj-kolovoz 2019. godine te donijeli zaključke o prihvaćanju informacija o financijskim potporama organizacijama civilnog društva na području Krapinsko-zagorske županije u nadležnosti Ureda župana, Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove, Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade te Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu, kao i Informacije o financijskim potporama poljoprivrednim udrugama u 2018. godini i o raspodjeli sredstava ostvarenih od lovozakupnine u 2018. godini. Na sjednici je donijeta i Odluka o dopuni Odluke o podjeli Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, kojom će se omogućiti da se djelatnost centra za djecu s poteškoćama u razboju proširi uslugama za psihosocijalne podrške, rane intervencije, pomoći pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja te uslugama.

U sklopu aktualnog sata vijećnik Ivan Hren postavio je pitanje o stanju projekta Stubaki, vijećnik Daniel Vnuk je zatražio presliku obračuna radnih sati, prekovremenih sati i putnih naloga za zaposlene u Upravnom odjelu za poslove Županijske skupštine, vijećnik Stjepan Ranogajec je postavio upit o etičnosti dodjela županijskih potpora za samozapošljavanje, a vijećnik Mišo Grilec o rješenju za zbrinjavanje otpada na području Krapinsko-zagorske županije.

MATERIJALI

PREZENTACIJE

ZAPISNIK

 

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 17.10.2019 | Prikazano 771 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
Koronavirus Koronavirus Deficitarna zanimanja
travanj 2020
poutsrčepesune
3031
1
 • Statut Krapinsko-zagorske županije
 • Statut Krapinsko-zagorske županije
 • Na području KZŽ 65 pozitivnih osoba na koronavirus
 • VAŽNA OBAVIJEST O IZDAVANJU PROPUSNICA
 • Natječaj za razvoj poljo. proizvodnje i promociju poljo. proizvoda u 2020.
 • Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 1. travnja
 • Važna obavijest o izdavanju e-propusnica
 • Početak rada sustava e-propusnice.
 • 2
 • Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar posjetio potresom stradala područja
 • Konferencija za medije Stožera civilne zaštite i Župana Krapinsko-zagorske županije
 • Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 2. travnja
 • Na području KZŽ evidentirano 70 osoba pozitivnih na koronavirus
 • 3
 • Dan svjesnosti o autizmu
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (ETI INŽENJERING d.o.o.)
 • Konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ /3. travnja
 • Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 3. travnja
 • 4
 • Na području KZŽ evidentirano 76 osoba pozitivnih na koronavirus
 • Upute stožera CZ RH za e-Propusnice za zdravstvene i žurne službe
 • Upute ravnateljstvu policije za kretanje vozača teretnih vozila
 • Uputa o podnošenju zahtjeva za e-Propusnice za OPG-ove
 • 5
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930123
  45678910
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended