Županijska skupština

Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije

Čestitka predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki povodom Dana branitelja Krapinsko-zagorske županije.

Poštovani branitelji,

naša su sjećanja ovih dana usmjerena vremenu u kojem je naša Hrvatska bila suočena s oružanom agresijom, a posebno na sve one koji su vodeći se velikom hrabrošću, ljubavlju i nesebičnošću u obrani Domovine dali i vlastiti život. U ime članica i članova Županijske skupštine čestitam vam Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije te vam još jednom iznova odajem zahvalnost za sve što ste učinili za obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske i samim time za slobodu svih nas.

Iako naša županija nije bila izravno suočena sa ratnim zbivanjima, brojne Zagorke i Zagorci bili su među prvima koji su krenuli u obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske. U tom vremenu neizvjesnosti i slabe opremljenosti trebalo je imati puno hrabrosti i odlučnosti za odlazak u nepoznato – za napuštanje topline vlastitog doma  i odlazak na hladna i daleka bojišta od Vukovara i Dubrovnika, do Velebita i Karlovca. Hvala vam na svakom trenutku provedenoj u pravednoj obrani Lijepe Naše, svemu vremenu koji ste proveli u uniformama sa puškom u ruci, odvojeni od vaših žena i muževa, djece, roditelja, baki i djedova.

Hvala vam što i danas, 25 godina nakon Bljeska i Oluje te 22 godine nakon završetka mirne reintegracije, marljivo zajednički radite u braniteljskim udrugama, brinete se za sve svoje članice i članove te i dalje širite istinu o Domovinskom ratu. Vaša odvažnost i požrtvovnost, ljubav prema svome i poštivanje tuđeg moraju biti uzor novim generacijama u izgradnji tolerantnog i pravednog društva.

Ponovno ističem kako domoljublje Zagorki, Zagoraca i čitavog ovog našeg najljepšeg „frtalja“ svijeta nikad nije bilo upitno pa nastavimo i dalje, upravo u domoljublju graditi i učvršćivati već našu sadašnjost, a potom i bolju budućnost.

 

S poštovanjem,

 

predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, dr.vet.med.

Prilozi:

  ČESTITKA

Zadnja promjena: 8.10.2020 | Prikazano 825 puta