Novosti 13.2.2020
Ostalo

Danas se obilježava Svjetski dan radija.

Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija, čiji je cilj podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranju pristupa informacijama putem radija.

Radio je najdostupniji medij na svijetu koji ljude u svim krajevima planete informira, obrazuje i zabavlja. Prva svjetska radiopostaja KDKA u Pittsburghu započela je redovito emitirati 1920. godine, dok je Radio Zagreb kao prva radio postaja u Hrvatskoj s emitiranjem započeo 1926. godine. Na području Republike Hrvatske danas djeluje oko 150 radio postaja, među kojima ističemo šest radija na području Krapinsko-zagorske županije Radio Hrvatsko zagorje Krapina, Radio Kaj, Radio Marija Bistrica, Radio Stubica, Radio Zlatar i Zagorski radio.

Kvaliteta programa radio postaja u Zagorju je izuzetna, o čemu jasno govori i njihova velika slušanost. Radio stanice i općenito mediji na području Krapinsko-zagorske županije su izrazito profesionalni te je odgovornost za plasiranu vijest na iznimno visokoj razini. Svim djelatnicima radio postaja čestitam Svjetski dan radija i zahvaljujem im na svemu što svakodnevno čine da važne vijesti i bitne informacije dođu do slušatelja“ - istaknuo je župan Željko Kolar prigodom obilježavanja Svjetskog dana radija.

 


Zadnja promjena: 13.2.2020 | Prikazano 744 puta