Novosti 14.12.2019
Ostalo

Slaven Janđel pobjednik foto natječaja “Bajka na dlanu”

U petak, 13. prosinca 2019. godine u Termama Tuhelj je održana svečanost proglašenja pobjednika ovogodišnjeg foto natječaja „Bajka na dlanu“.

Najbolje fotografije i ove su godine birali poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin. Pobjednik foto natječaja je Slaven Janđel, drugo mjesto osvojio je Darko Herceg dok je treće mjesto pripalo Marku Janečiću. Nagradu je pobjedniku uručio župan Željko Kolar, koji je rekao da je ponosan što foto natječaj svake godine postaje sve bolji i kvalitetniji. Ujedno se osvrnuo i na to kako je nastala ideja za pokretanjem foto natječaja. “Sasvim slučajno. Vozio sam se jedno jutro na posao i gledao svu tu idilu oko sebe. Shvatio sam da ljudi jako rijetko stanu i zabilježe bajkovite trenutke našeg Zagorja kojih uistinu ima mnogo. Tada sam u razgovoru s pročelnicom Anom Pavić došao na ideju da organiziramo ovaj fotografski natječaj koji se pokazao kao pun pogodak, a naš model foto natječaja 'Bajka na dlanu' preuzeli su i neki drugi, primjerice Hrvatska zajednica županija, koja je po uzoru na zagorski natječaj napravila je svoj pod imenom 'Volim svoju županiju'.

Natječaj je bio otvoren od svibnja do 31. listopada 2019. godine, a u uži izbor ušle su  42 fotografije, koje su izložene u hotelu Well Termi Tuhelj. Također, nagrađeni su i pobjednici prema glasanju publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com. Prvu je nagradu, po glasovima čitatelja spomenutog portala, osvojila Monika Matak, drugu nagradu Martin Oslić, a treću Mia Mališ. Nagrade im je uručila glavna urednica Zagorskog lista Maja Šimunić. Svrha natječaja je fotografijom prikazati Zagorje - Bajku na dlanu kroz sva godišnja doba te promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Krapinsko - zagorske županije s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 14.12.2019 | Prikazano 1464 puta