Županijska skupština

Hrvatski dan darivatelja krvi

Poruka predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki uz Hrvatski dan darivatelja krvi - 25. listopada

Prošle je godine u Hrvatskoj prikupljeno čak 190.543 doze krvi, čime je nastavljen polustoljetni niz samodostatnosti u zalihama krvi.  Velik doprinos ovom uspjehu dali su i brojni dobrovoljni darivatelji krvi iz našeg najljepšeg „frtalja“ svijeta, koji svojim nesebičnim  odricanjem za dobro drugih već dugi niz godina Krapinsko-zagorsku županiju smještaju u državni vrh po broju prikupljenih doza u odnosu na broj stanovnika.

Plemenitim činom darivanja samo jedne doze krvi mogu se spasiti čak tri ljudska života. Potrebe za krvi dakako nisu prestale u doba pandemije te stoga nisu stala ni dobrovoljna darivanja. U petak je završena još jedna akcija Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, dok nas prema objavljenom rasporedu već u prvoj polovici studenoga čeka nova akcija GDCK Krapina. Zahvaljujem svima koji se odazivaju na akcija društava Crvenog križa u našoj županiji te sve njih, a nadam se i brojne nove darivatelje, pozivam da i u narednom razdoblju daju krv i time nastave spašavati ljudske živote.

U ime članica i članova Županijske skupštine svim dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Krapinsko-zagorske županije čestitam Hrvatski dan darivatelja krvi te im zahvaljujem na nesebičnosti i humanosti koji pokazju sa svakom darovanom dozom krvi.

predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, dr.vet.med.


Zadnja promjena: 25.10.2020 | Prikazano 591 puta