Novosti 7.12.2019
Ostalo

U Krapini obilježen Dan Grada

Svečana proslava Dana Grada Krapine održana je u petak, 6. prosinca 2019. godine, u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Dan Grada Krapine čestitao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar čestitao je Dan Grada i Župe sv. Nikole biskupa, kao i na ostvarenim projektima u proteklom razdoblju. „Bitno je da se ima i vizija za budućnost, da se pripremaju projekti za novu financijsku omotnicu, da ispregovaramo omotnicu koja će odgovoriti izazovima u budućnosti, za koje imamo spremne projekte. Grad Krapina je sjedište Krapinsko-zagorske županije i mali udio u razvoju grada ima i sama Županija. Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije je završnoj fazi te očekujemo završetak radova i prve stanare poslije 30. ožujka sljedeće godine. Na tom smo natječaju povukli 20 milijuna bespovratnih sredstava iz Ministarstva gospodarstva, obrta  i poduzetništva i preko Ministarstva regionalnog razvoja 1,5 milijuna kuna potpore. Ukupna vrijednost projekta je 34 milijuna kuna te je ostatak sredstava osigurala Krapinsko-zagorska županija“ – istaknuo je župan Kolar te dodao kako je KZŽ kroz projektnu dokumentaciju i financijsku podršku pomogla projekt Šemnice, a isto će učiniti i za novu katastarsku izmjeru sljedeće godine. „Svima želim puno uspjeha u budućem radu i vjerujem da se zajedničkim idejama, zajedničkim promišljanjima i ljudskim potencijalima, a to smo pokazali da imamo, možemo postaviti na najbolje projekte“ – rekao je župan Kolar.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović iznio je brojne projekte provedene u prethodnom razdoblju te zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Ivicom Hršakom dodijelio gradska priznanja: Štefici Žauhar, Jasminki Pernjek, Josipu Nucaku, Mariju Sedmaku, Branku Cvrtili, Božidaru Majsec,u Planinarskom društvu Strahinjčica, Tomici Šestaku te Odredu izviđača Hrvatsko zagorje. Među brojnim okupljenima na svečanosti bio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je najavio da će se odmah nakon svečanosti u Krapini održati i sjednica Vlade Republike Hrvatske. Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Vladimir Lončarević te izaslanik presjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek.

U sklopu svečanosti prikazan je film o projektu Crna kraljica, dok su u popratnom programu nastupili zbor Glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca Krapina, Danijela Pintarić i Jurica Vugrek.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.12.2019 | Prikazano 1638 puta