Novosti 2.1.2019
Zdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi

Luka i David – prvi Zagorci rođeni u 2019. godini


FOTO: www.kaj.hr
Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je u utorak, 1. siječnja 2019. godine, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana darivao majke prvorođenih Zagorki u novoj godini.

Gospođa Marija Turčin iz Konjščine rodila je dječaka Luku, a gospođa Jelena Kucelj iz Svetog Križa Začertja dječaka Davida. Majkama je čestitao župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji je nakon posjete istaknuo: Već treću godinu u Krapinsko-zagorskoj županiji rađa se više djece, prošle godine rođeno ih je 877, što je u odnosu na prethodnu godinu 38-ero više i nadam se da će se taj trend nastaviti, a Županija će tome pripomoći kao i uvijek svojim mjerama demografske politike.“

U pratnji župana Kolara bili su ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš te liječnici koji su obavili porode  Sanja Malinac Malojčić i  Bruno Grabušić. „Veseli nas, što je prošle godine ponovo porastao broj djece rođene u zabočkom rodilištu, što je dobar start za 2019. godinu" – rekao je ravnatelj Tihomir Vančina i dodao, kako ima razloga za optimizam, jer je rodilište dobilo novu salu, a stalno uvodi i nove metode za što bezbolniji porod.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 2.1.2019 | Prikazano 1479 puta