Novosti 3.9.2019
Ostalo

Župan Kolar na sastanku s ministrom državne imovine Banožićem

Sastanak ministra državne imovine Maria Banožića i hrvatskih župana održan je u ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine u Zagrebu.

Na sastanku je istaknuto kako Ministarstvo državne imovine u suradnji sa svim županima pokušava naći najbolje rješenje za probleme koji nastaju u dodjeli nekretnina jedinicama lokalne i područne samouprave. Teme su sastanka bile vezane uz popis prioritetnih predmeta po županijama i točnu evidenciju nekretnina s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra i rješavanja imovinsko-.pravnih odnosa. Naime, gotovo svaka jedinica lokalne i područne samouprave i svako trgovačko društvo u vlasništvu općina, gradova i županija ima svoje zahtjeve u Ministarstvu državne imovine. Rješavanjem tih zahtjeva, Ministarstvo će pomoći jedinicama lokalne i područne samouprave u njihovim razvojnim aktivnostima i investicijskim ciklusima. Budući da u internoj evidenciji Ministarstva ima dosta odstupanja od stvarne situacije na terenu, dinamičnijom suradnjom će se intenzivnije poraditi na usklađivanju svih podataka.

Župani su pohvalili intenciju ministarstva i iznijeli niz primjera koji pokazuju da je nužno vertikalno uskladiti razvojne prioritete te pojednostaviti procese rješavanja predmeta. Ministar Banožić je istaknuo kako očekuje da će do kraja godine prikupiti sve potrebne informacije kako bi se u prvoj polovici 2020. u potpunosti kompletirala evidencija nekretnina, usklađena sa realnim stanjem na terenu.


Zadnja promjena: 3.9.2019 | Prikazano 1095 puta