Novosti 14.6.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Nagrađeni izvrsni rezultati na državnim natjecanjima

U Srednjoj školi Krapina je u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine, održan prijem župana Željka Kolara za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili neko od prva tri mjesta.

Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te ravnatelj Srednje škola Krapina Ivica Rozijan. Iz Krapinsko-zagorske županije je na državno natjecanje bilo pozvano 69 učenika srednjih škola i 136 učenika osnovnih škola, koji su osvojili 20 prvih, 13 drugih te 8 trećih mjesta. Županija je osigurala nagrade učenicima i njihovim mentorima, koji su prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) osvojili prvo, drugo ili treće mjesto (pojedinačno ili u timu do troje). Za navedeno, izdvojeno je 54.400,00 kuna. Prema istim propozicijama, učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u grupnim – ekipnim natjecanjima u glazbi i sportu (četvero i više učenika), nagrade će biti dodijeljene putem škole. Učenici i njihovi mentori dobili su nagrade putem škole i za sva ostala natjecanja i susrete državnog - međudržavnog ranga (mimo propozicija gore navedene tri asocijacije) te u toj kategoriji ima 104 učenika i 49 mentora koji su se uključili u 72 natjecanja/susreta i to iz 13 škola. Školama će je za te postignute uspjehe dodijeljeno 35.000,00 kuna.

Nakon dodjele nagrada, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je još jednom istaknuo kako je u primarni cilj Krapinsko-zagorske županije obrazovanje i zdravstvo. „Prekrasno mi je vidjeti ove mlade ljude, naše učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, njihove mentore i mentorice koji su postigli sjajne rezultate na takmičenjima znanja iz vrlo različitih područja, gdje su pokazali, ne samo da mogu biti ravnopravni svojim vršnjacima u Hrvatskoj, nego da mogu biti i najbolji. Ako uzmemo u obzir da je 20 posto talenta, a da je 80 posto rad i da su se ti mladi ljudi odlučili već u ovoj fazi sa svojim mentorima dodatno educirati, to će im se sigurno vratiti. Već sad možemo sigurno reći da će svi oni koji su danas srednjoškolci bez problema upisati fakultet koji oni žele, a posao neće morati tražiti, jer će posao tražiti njih. To je zapravo jedna poruka i drugima da trebaju biti uporni i da trebaju ulagati u svoje znanje jer će im se to kroz život vratiti. Svašta vam mogu uzeti, ali znanje koje steknete to vam nikad nitko ne može uzeti“ - naglasio je župan Kolar.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako Krapinsko –zagorska županija financira županijska natjecanja i aktivnosti poput priprema za odlazak na državna natjecanja. „Mi koji smo na dužnostima moramo im omogućiti najbolje uvjete za postizanje ovakvih rezultata. Velika je uloga mentorica i mentora jer su oni ti koji mlade ljude vode prema uspjehu uz podršku njihovih roditelja“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti. Okupljene su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapina Ivica Hršak te ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 14.6.2019 | Prikazano 1475 puta

Najnovije iz područja