Novosti 11.2.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Europski kup Karlovac Open - odlični nastupi zagorskih sportaša

U Karlovcu je 09. i 10. veljače 2019. godine održan Europski kup "Karlovac open" u kickboxingu. Na natjecanju je sudjelovalo 1890 natjecatelja iz 31 zemlje.

Na Europskom kupu nastupili su i klubovi iz Krapinsko-zagorske županije.

Iz kluba Bušido Sveti Križ Začretje, Antonija Škreblin je u kategoriji starijih kadetkinja početnica do 65 kg osvojila drugo mjesto.

Iz Kickboxing kluba Ninja Zabok nastupilo je 6 natjecatelja. Najbolji rezultat ostvario je Julian Vukić, osvojivši 2. mjesto u kategoriji dječaka početnika do 24 kg u pointfightu. Julijan je imao 4 borbe i u finalnoj je izgubio od iskusnijeg protivnika. U Julijanovoj kategoriji bilo je 14 boraca. Leona Bartolin osvojila je treće mjesto u kategoriji starijih kadetkinja - 50kg. u pointfightu. Leona je odradila tri kvalitetne borbe i izgubila u polufinalnoj s dva boda razlike. U njenoj kategoriji bilo je 12 natjecateljica.  Leonardo Čvek osvojio je treće mjesto u disciplini Light contact i 9. mjesto u pointfightu. Ostali natjecatelji koji su nastupili za klub a nisu ovog puta došli do medalje su : Nikola Vukić (dječaci početnici - 28kg), Gabrijel Latin (mlađi kadeti početnici - 32kg) i Elena Čvek (mlađe kadetkinje - 42kg).

Iz Kickboxing kluba Krapina nastupilo je troje natjecatelja – Antonela Cesarec, Nikolina Rebić i Borna Topolovec u point fighting disciplin. Nikolina se borila u kategoriji starijih kadetkinja početnica +47 kg, gdje je zauzela peto mjesto, Borna je među mlađim kadetima do 32 kg podijelio deveto mjesto, dok je Antonela u svojoj kategoriji izgubila odmah u prvom kolu, ali je zato briljirala u Grand Champion kategoriji među mlađim kadetkinjama, gdje je s tri pobjede osvojila prvo mjesto.

Iz Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine nastupilo je pet natjecatelja: Elena Ljubek, Ana Sovec, Stjepan Sedak, Ivan Bertić i Diana Franke. U light contactu Elena Ljubek je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kg, Ana Sovec peta u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg, Stjepan Sedak također peti u kategoriji juniora do 57 kg te Ivan Bertić prvi u kategoriji juniora do 84 kg i drugi u kategoriji seniora do 84 kg. U kick lightu, Elena Ljubek je bila prva u kategoriji starijih kadetkinja – početnica do 42 kg te u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kg, Ana Sovec je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg, a prva mjesta osvojili su i Stjepan Sedak (kategorija juniora do 57 kg), Ivan Bertić (kategorija juniora do 74 kg), Diana Franke (kategorija seniorki do 65 kg) i kategorija seniorki do 70 kg.  Kickboxing klub Zmaj je najuspješniji hrvatski klub Europskog kupa u Karlovcu.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 11.2.2019 | Prikazano 940 puta