Novosti 5.10.2020
Koronavirus

U KZŽ 4 novooboljele osobe + Priopćenje SBMR Krapinske Toplice

Priopćenje Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije - 5. listopada 2020. godine

Nakon objave prošlog priopćenje (4. listopada u 20:30 sati) evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno sa prebivalištem na području Grada Krapina (2), Grada Pregrada (1) i Općine Radoboj (1).  Još uvijek se čekaju rezultati nalaza za 146 uzorka.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 145. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba.

 

Dodatno prenosimo priopćenje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice od 5. listopada 2020. godine.

Pojava SARS-CoV-2 pozitivnih pacijenata u SBKT

- priopćenje za medije -

 

Tijekom vikenda smo obaviješteni da je pacijent koji je hitno premješten s odjela ortopedske rehabilitacije naše ustanove u suradnu ustanovu zbog komplikacija vezanih uz osnovnu bolest  pozitivan na SARS-CoV-2 virus.

Prema preporuci dežurnog epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije i Tima za bolničke infekcije odmah su poduzete mjere kako bi se spriječilo moguće daljnje širenje infekcije na odjelu te detektirale osobe među ostalim pacijentima ili zaposlenicima koje su pozitivne na SARS-CoV-2 virus.

Hitno su testirana dva bolesnika koji su boravili u istoj sobi te su po primitku pozitivnog nalaza jučer premješteni na daljnju obradu u COVID centre u KB Dubrava i Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. U trenutku premještaja bili su afebrilni i bez jasnih simptoma infekcije.

Zdravstvenim djelatnicima koji su bili u bliskom kontaktu s bolesnicima je po epidemiologu određena mjera samoizolacije, a jutros su uzeti brisevi svih djelatnika i pacijenata koji borave na tom odjelu te će se ovisno o tim nalazima poduzeti daljnje mjere ukoliko bude potrebno.

Nitko od zdravstvenih djelatnika ili bolesnika na tom odjelu ne pokazuje znakove infekcije SARS-CoV-2 virusom.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice na stacionarnu rehabilitaciju prima najteže bolesnike s područja cijele Republike Hrvatske,  sam proces zdravstvene njege, liječenja i rehabilitacije tih bolesnika uključuje velik broj zdravstvenih djelatnika te kontakata s bolesnicima zbog čega smo od samog početka rada u uvjetima pandemije poduzeli mjere kako bi se spriječio „proboj“ SARS-CoV-2 virusa i širenje u našoj ustanovi u čemu smo do ovog slučaja i uspijevali.  Sada se u sva tri slučaja radilo o bolesnicima koji su primljeni od kuće, s negativnom epidemiološkom anamnezom i bez simptoma COVID-19 infekcije tijekom cijelog boravka u našoj ustanovi.

Bolnica do daljnjega nastavlja s radom te je sigurna za sve bolesnike koji obavljaju pretrage ili provode liječenje, ambulantne i stacionarne.


Zadnja promjena: 5.10.2020 | Prikazano 1242 puta