Novosti 16.10.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Simulator leta SŠ Krapina oduševio Maker Faire u Zagrebu

Srednja škola Krapina sudjelovala je na Festivalu izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire, koji je održan u subotu i nedjelju, 12. i 13. listopada 2019. godine, u Tehničkom muzeju u Zagrebu

Maker Faire je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, koji se diljem svijeta održava od 2006. godine. Na prvom Maker Faireu u Zagrebu sudjelovali su izlagači iz čitave Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Srbije. Više od 200 zaljubljenika u tehnologiju svih godišta, zvanja i zanimanja, od nastavnika, majstora, hobista, pripadnika znanstvene zajednice, inženjera, znanstvenih klubova, umjetnika, studenata, učenika i komercijalnih izlagača predstavilo je 70-ak projekata i podijelilo bogato znanje sa publikom i istomišljenicima. Pored projekata i prezentacija, održan je i velik broj radionica iz STE(A)M područja namijenjenih djeci i mladima o mogućim kreativnim i inovativnim načinima uporabe tehnologije, elektronike, softvera, 3D pisača i drugih tehnologija digitalne izrade.

Srednja škola Krapina je na Maker Faire Zagreb 2019. predstavila simulator leta Airbusom A320, kojeg su izradili učenici tehničara za mehatroniku pod mentorstvom Gorana Buntaka. Mentor Buntak i učenici Jurica Brodar, Leon Lojen, Tomislav Štefanec, Karlo Petrinić i Andrija Ilinić simbolično su nagrađeni od strane organizatora jednim od pet priznanja Maker of Merit 2019.

Kao najistaknutiji projekti, koje je moglo vidjeti oko 15.000 posjetitelja, također su nagrađeni: BadBorg Industrial (Zagreb), Radionica sa Neurićima (Neurići, Zagreb), Smartbox by Roko Lukenda (Slavonski Brod), Magnet Fight by Arsen Ivanisevic, Ante Matulic i Matej Jelović (Split),  Pametni grad Vukovar (mentor i makeri Gimnazije Vukovar).

 

Čestitamo!

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.10.2019 | Prikazano 1548 puta

Najnovije iz područja