Županijska skupština

Svjetski dan seoskih žena

Uz Svjetski dan seoskih žena (15. listopada) donosimo poruku predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki u ime članica i članova Županijske skupštine.

Danas se diljem svijeta obilježava Svjetski dan seoskih žena čiji je cilj isticanje njihove osobitosti i još uvijek nedovoljno priznatog doprinosa cijeloj zajednici. Žene u našem najljepšem „frtalju“ svijeta  tradicionalno se brinu za odgoj djece, kućanske poslove i poljoprivredne radove, a dodatnim svakodnevnim izazovima modernog doba ove se godine pridružilo i suočavanje sa brojnim posljedicama koronavirusa.

Krapinsko-zagorsku županiju je na ovogodišnjem izboru Najzornije hrvatske seoske žene, koji je zbog pandemije u međuvremenu otkazan, trebala predstavljati Sanja Čačko iz Hrašćine. Gospođa Čačko je javnosti najpoznatija kao prošlogodišnja pobjednica manifestacije Babičini kolači. Zajedno s obitelji intenzivno se bavi uzgojem buča, bučinog ulja i žitarica, kao i uzgajanjem peradi, lovačkih pasa i golubova kingova. Županijska skupština je Sanji Čačko 2020. godine dodijelila županijsku Povelju za angažman u Kulturno-umjetničkom društvu Meteor Hrašćina Trgovišće i sudjelovanje na raznim manifestacijama na kojima promiče kulturnu baštinu Krapinsko-zagorske županije.

U ime članica i članova Županijske skupštine svim ženama se sela čestitam Svjetski dan seoskih žena.  Hvala vam na svemu što činite svakog dana, jer je upravo vaš rad temelj očuvanja našeg sela i opstojnosti malenih zagorskih gradova i općina – ruralnih prostora.

predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, dr.vet.med.


Zadnja promjena: 15.10.2020 | Prikazano 574 puta