Novosti 9.12.2019
Ostalo

Mihaela Oborovečki druga na Svjetskom kupu u samostrelu

U sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava u subotu, 07. prosinca 2019. godine održano je finale Svjetskog kupa u samostrelu.

Na finalnom natjecanju nastupilo je po 16 najboljih svjetskih samostreličara prema rang listi svjetske samostrelske federacije u muškoj i ženskoj kategoriji. U ovom elitnom natjecanju Zagorje je bilo zastupljeno s pet natjecatelja i natjecateljice. To su brat i sestra Martin i Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović iz Velikog Trgovišća, Josip Novosel iz Krušljevog Sela i rođena Zabočanka koja nastupa za PGSD Zagreb Sanja Komar.

 

Nakon kvalifikacija koje su se sastojale od pet serija po šest strelica startni broj 1 kod žena osvojila je domaća natjecateljica Valentina Pereglin. Mihaela Oborovečki je kvalifikacije završila kao treća, Sanja Komar deveta, a Karla Bartolović deseta. Sanja i Karla su u završnici zapele u četvrtfinalu. U osmini finala Sanja Komar je savladala mađaricu Torokne Zsoter, a u četvrtini finala je poražena od kasnije osvajačice Svjetskog kupa Valentine Pereglin. Karla Bartolović je u osmini finala bila bolja od čehinje Nedelnikove, da bi u četvrtfinalu vrlo tijesno bila poražena od ruskinje Klimove. Mihaela Oborovečki je u osmini finala savladala Čehinju Kubetsovu, u četvrfinalu Ivu Popović Gecan, a u polufinalu ruskinju Klimovu. U finalu se susrela s najboljom iz kvalifikacija Valentinom Pereglin koja je u finalu s devet strelica pogodila osam desetki i jednu devetku i osvojila Svjetski kup za žene.


Zadnja promjena: 9.12.2019 | Prikazano 1213 puta