Novosti 4.12.2020
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

ZOOM sastanak uz Dan osoba s invaliditetom

Dana 4. prosinca 2020. godine putem zoom aplikacije održan je zajednički tematski sastanak Koordinacije udruga osoba s invaliditetom i predstavnika Krapinsko-zagorske županije povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Sudionici sastanka, koji je održan na temu Izazovi rada udruga i života pojedinaca u doba pandemije,   prezentirali su trenutno stanje u svojim udrugama te neke specifične poteškoće s kojima su se susretali tijekom ove godine. U osnovi, sve udruge osoba s invaliditetom, iako u smanjenom opsegu i uz financijske poteškoće, uspijevali su provoditi djelatnosti zbog kojih su i osnovane te su uspješno pružale razne podrške svojim članicama i članovima. Pojedine udruge istaknule su kako ove godine bilježe značajne obljetnice kao što su 40 pa sve do 65 godina djelovanja, što je pokazatelj koliko su prisutne i važne i ravnopravni partner u pružanju socijalnih usluga i integraciji osoba s invaliditetom. Na sastanku su se pojavile inicijative o još većoj međusobnoj povezanosti i razmjeni iskustava kao i želja za češćim on-line sastancima.

Na sastanku je sudjelovala i zamjenica župana Jasna Petek koja je naglasila važnost međusobne suradnje te istaknula da će Županija i dalje pružati punu podršku ranjivim skupinama. Iskustva u radu s osobama s invaliditetom pokazala su kako jedino integrirani multidisciplinarni pristup daje učinkovite rezultate, stoga je naglasak na  razvoju suradnje svih dionika koji se na području Krapinsko-zagorske županije bave problematikom OSI, a u konačnom cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Sastanak je zaključen porukom  kako se svi u društvu moraju međusobno prihvaćati i uvažavati, pomagati jedni drugima te razvijati društvo u pozitivnom duhu, čime se život čini ljepšim i sebi i drugima.


Zadnja promjena: 5.12.2020 | Prikazano 758 puta