Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. veljače 2018.

Nositelj projekta je Krapinsko-zagorska županija kao osnivač škola, a u suradnji s Gradom Krapinom i Općinom Stubičke Toplice koje su osnivači škola na svom području. Prijavitelj i partneri (ukupno 32 partnera) zajedničkim pristupom definirali su kriterije po kojima se djeca uključuju u projekt.

Definirano je ukupno 5 kriterija, a za svaki kriterij je definirana dokazna dokumentacija koja se prikuplja i arhivira u svakoj školi. Predloženi kriteriji razmotreni su na školskim odborima svake škole te su jednoglasno usvojeni. Ovim putem osiguran je jednak tretman svim učenika uključenih u projekt te je postignuta maksimalna razina transparentnosti u pripremi projekta.

Aktivnosti obuhvaćaju posluživanje ukupno 245.066 obroka kroz školsku kuhinju za ukupno 1381 učenica/učenika u 30 osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u školskoj godini 2017./2018., tijekom nastavnih dana. Obroci se poslužuju u matičnim i područnim školama, a obrok podrazumijeva kvalitetnu, raznovrsnu, količinski i nutritivno dostatnu prehranu učenika s optimalnom količinom kalorija koja omogućuje nesmetano obavljanje školskih aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta koji je sufinanciran u 100% iznosu je 1.406.640,59 kuna, a financira se iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).