Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 14.2.2022
Županijska skupština

Izvješće o radu II. saziva Županijskog savjeta mladih

Na 15 sjednici Županijskog savjeta mladih, održanoj 16. siječnja 2015., usvojeno je izvješće o radu Savjeta mladih

Županijski savjet mladih Krapinsko - zagorske  županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine osnovano s ciljem uključivanja mladih u javni život Krapinsko-zagorske županije. U okviru svog djelokruga Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnima za rad Savjeta mladih, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Županijske skupštine koja su od interesa za mlade. Savjet mladih daje mišljenje Županijskoj skupštini prilikom donošenja ili predlaže donošenje različitih akata koji su od osobitog značaja za mlade. II. saziv Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije je završio svoj dvogodišnji mandat. U petak, 16. siječnja održana je 15. sjednica Savjeta na kojoj je usvojeno Izvješće o radu u 2014. godini, a ujedno su predstavljeni i rezultati djelovanja u cijelom mandatu.

Konstituirajuća sjednica II. saziva Županijskog savjeta mladih održana je 18. siječnja 2013. godine. Tijekom trajanja mandata ukupno je održano 15 sjednica, od čega 12 tematskih i 3 operativne, vezane uz konstituiranje Savjeta i donošenje programa rada. U radu II. saziva Savjeta mladih sudjelovalo je 8 članova i 5 članica (dvije članice su na polovici mandata svoj mandat stavile na raspolaganje zbog povećanih obaveza izvan Savjeta). Na sjednicama Savjeta je sudjelovalo i ukupno 65 gostiju, stručnjaka o temama rasprava. Članovi ovog saziva su sudjelovali na šest međunarodnih konferencija, dvije nacionalne konferencije Savjeta mladih i više regionalnih sastanaka predstavnika Savjeta mladih. Savjet  je sudjelovao u osnivanju Koordinacije županijskih savjeta mladih i bio prvi predsjedavajući iste. Vedran Bukvić, predsjednik Savjeta izbran je u predsjedništvo Regionalne mreže mladih gdje je predsjedavao Odborom za profesionalni život i poduzetništvo mladih. Savjet je u svom dvogodišnjem mandatu predstavio 59 preporuka, organizirao edukaciju za organizacije civilnog društva o apliciranju na fondove EU i aktivno poticao osnivanje lokalnih Savjeta mladih.

Županijski savjet mladih prepoznao je važnost svoje prepoznatljivosti i kvalitetne komunikacije s javnošću. Savjet je tijekom ovog saziva dobio novi vizualni identitet i novu internetsku stranicu. Uveden je i novi pristup objavama na toj stranici i usklađen način istupanja u medijima.  

Na sjednicama Savjeta mladih aktivno su sudjelovali  predstavnici regionalne vlasti. Izdvajamo župana Željka Kolara, predsjednicu Županijske skupštine Vlastu Hubicki i zamjenicu župana za društvene djelatnosti Jasnu Petek. Komunikacija i povezanost Savjeta mladih i Skupštine je u protekle dvije godine podignuta na višu razinu, pa su tako i radna tijela Skupštine otvorena za aktivno sudjelovanje predstavnika Savjeta.

Ukupni trošak rada II. saziva Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije iznosi 38.882,24 kuna. 

Treći će saziv biti izabran na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. Popis važećih kandidatura možete vidjeti ovdje.

Više o radu Savjeta mladih možete saznati na internetskoj stranici mladi.kzz.hr.

Prilozi:

  Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih

Zadnja promjena: 18.1.2015 | Prikazano 3240 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
listopad 2022
poutsrčepesune
2627282930
1
134 nove osobe pozitivne na koronavirus
2
31 nova osoba pozitivna na koronavirus
3
 • Dječji tjedan u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • Rana intervencija u djetinjstvu kao doprinos budućnosti zajednice
 • Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - izgradnja parka Otok ljubavi
 • 56 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 4
 • 25 godina službe zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića
 • PREKOGRANIČNA DEMONSTRACIJSKA VJEŽBA U KLANJCU
 • 221 nova osoba pozitivna na korona virus
 • Održana konferencija o ranoj intervenciji
 • Dani E-medice
 • 56789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31123456
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika