Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 23.5.2011
Gospodarsko-socijalno vijećeEU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Privlačenje stranih investitora u Zagorje

Ove srijede će, s ciljem privlačenja stranih investicija u Krapinsko-zagorsku županiju, u Austriji boraviti župan, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, dok će tijekom tjedna, u nekoliko njemačkih gradova, naše investicijske potencijale prezentirati Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenik župana

„Real Vienna 2011.“ naziv je međunarodnog sajma koji okuplja 220 regija i gradova, brojne izlagače iz 20 zemalja, preko 6800 stručnjaka iz čak 26 zemalja te, ono što je Krapinsko-zagorskoj županiji posebno interesantno, mnoštvo investitora raznih profila. Sajam se održava u austrijskoj metropoli, 24. i 25. svibnja, a u sklopu kojeg će župan Krapinsko-zagorske županije, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, prezentirati ulagačke potencijale Krapinsko-zagorske županije. Naime, u srijedu, 25. svibnja, u 13 sati će se u dvorani „D“ (Messeplatz 1, Beč), održati Gospodarski forum Regije Sjeverna Hrvatsku na kojem će se, uz Krapinsko-zagorsku županiju, predstaviti i Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Međimurska i Zagrebačka županija. Jednodnevni boravak u Beču župan će iskoristiti i za neposredne susrete sa svim zainteresiranim ulagačima, a koji su, prema riječima župana, u Krapinsko-zagorskoj županiji uvijek i više nego dobrodošli. Na Sajmu će se posebno predstaviti i poslovne zone gradova Oroslavja i Zaboka te općina Konjščine i Svetog Križa Začretje.

S ciljem predstavljanja Krapinsko-zagorske županije kao idealne sredine za investicije, kroz „Kampanju privlačenja stranih investitora“, ovog će tjedna zamjenik župana, Anđelko Ferek-Jambrek, odraditi niz gospodarskih susreta u nekoliko njemačkih gradova. Kroz sudjelovanje na nekoliko tematskih sajmova u gospodarskim centrima Njemačke (Berlin, Hamburg, Frankfurt), zamjenik župana će se susreti s predstavnicima tvrtki koje već imaju ostvarenu suradnju sa našim poduzećima, prvenstveno u metalskoj i tekstilnoprerađivačkoj branši, ali i onima koji će pokazati interes za ulaganje u neku od poslovnih zona u Krapinsko-zagorskoj županiji.


Zadnja promjena: 23.5.2011 | Prikazano 16236 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo