Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 31.12.2022
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Hrvatska ulazi u Schengen

Republika Hrvatska 01. siječnja 2023. godine ulazi u Schengenski prostor.

Bliži se velik dan za Republiku Hrvatsku. Naime, 01. siječnja 2023. godine naša zemlja ulazi u Schengenski prostor. To znači da ćemo od sutra moći slobodno putovati, bez potrebe za vađenjem vize i graničnom kontrolom unutar Schengenskog područja, od čega će velike koristi imati i stanovnice i stanovnici Krapinsko-zagorske županije, koja je pogranično područje.

 

Ulaskom u Schengen, Krapinsko-zagorska županija će se moći još više otvoriti prema europskom tržištu te dodatno povećati svoju izvoznu orijentiranost. Ovo će biti odlična prilika za naša poduzeća da se šire na nova tržišta i da se povežu sa suradnicima iz cijelog Schengenskog područja.

 

Krapinsko-zagorska županija je vodeća turistička destinacija kontinentalne Hrvatske, a ulaskom u Schengen, očekujemo da će se broj turista dodatno povećati. To će donijeti nove prilike za turistički sektor, što će se u konačnici pozitivno odraziti i na cijelo gospodarstvo županije. Veselimo se ulasku u Schengen, koji sa sobom donosi nove prilike za suradnju i daljnji razvoj! Nakon 28 godina, u noći kad ulazimo u Schengen, pozdravljamo se i sa našom valutom kunom. S obzirom na sve mjere koje su poduzete od strane Hrvatske narodne banke i pripreme koje su odrađene, vjerujemo da će tranzicija proći što bezbolnije.

 

Svim poslovnim partnerima, suradnicima te stanovnicima Krapinsko – zagorske županije želim sretnu, uspješnu i zdravu, novu, 2023. godinu!

 

 

ŽUPAN

Željko Kolar


Zadnja promjena: 31.12.2022 | Prikazano 1328 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo