Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 4.2.2023
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Savez Alpe Jadran: S glavnim tajnikom o zajedničkim projektima i viziji budućnosti

Zamjenica župana Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i fondove EU Vlatka Mlakar su u petak, 3. veljače 2023. godine, u sali za sastanke Krapinsko-zagorske županije u Krapini održale sastanak s glavnim tajnikom Saveza Alpe - Jadran Thomasom Pseinerom i predstavnikom Ureda Štajerske vlade Gernotom Walterom.

Tema sastanka je bila vizija budućnosti Saveza Alpe - Jadran te zajednički projektima, nove inicijativa i aktivnostima koje će se provoditi u 2023. godini. Istaknuto je kako Savez nudi mogućnosti umrežavanja, razmjene mišljenja, ideja i iskustva te primjera dobre prakse, koje predstavljaju jednu od platformi za maksimalno iskorištenje potencijala Europske unije kroz niz različitih transnacionalnih, međuregionalnih i prekograničnih programa.  Štajerska kao predsjedajuća regija, naglasak Saveza sada želi staviti na podršku razvoju, pripremi i implementaciji „people-to-people“ projekata te da Saveza Alpe Jadran bude platforma i servisna služba za međureigonalnu i transnacionalnu suradnju. Krapinsko-zagorska županija Savezu preporuča, kako je istaknula zamjenica župana Jasna Petek, mapiranje ključnih izazova i zajedničkih tematskih područja za zajedničke projekte svih članica Saveza, kao preduvjet za buduće zajedničke prijave na europske fondove.

Krapinsko-zagorska županija članica je Saveza Alpe - Jadran od 2013. godine, nakon što su članovi Radne zajednice Alpe  - Jadran, osnovne još davne 1978. godine, odlučili transformirati Radnu zajednicu u Savez Alpe Jadran te time doprinijeti izgradnji mirne, zajedničke i demokratske Europe te poboljšanju dobrih međususjedskih odnosa. Savez Alpe Jadran trebao bi jamčiti strateško povezivanje, zajedničku suradnju i osigurati daljnju izgradnju međusobnih odnosa svih članica Saveza, pri čemu se fokus stavlja na daljnji razvoj kooperacijske mreže i to svih uključenih dionika – potencijalnih partnera, administrativne razine, nevladinih organizacija te političke razine.

Konačni zaključak sastanka jest da su poboljšanje vidljivosti Saveza te razrada zajedničkih projekata prioriteti Saveza u godini pred nama.

Na sastanku je sudjelovala i voditeljica odjela za strateško planiranje i razvojne projekte Zagorske razvojne agencije Tanja Ivek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 4.2.2023 | Prikazano 1702 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo