Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 18.12.2021
Financije i proračun

KZŽ – primjeri dobre prakse unutarnje revizije!

U petak, 17. prosinca 2021. godine održan je 16. godišnji seminar unutarnjih revizora u javnom sektoru. Zbog epidemiološke situacije, seminar je održan online a okupio je više od 200 sudionika iz ministarstva, županija, gradova i općina te trgovačkih društava.

Seminar je organiziralo Ministarstvo financija a ovogodišnja tema bila je „Savjetodavne usluge unutarnje revizije“. Uz aktualnosti vezane za razvoj unutarnje revizije i sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru, riječi je bilo i o savjetodavnim uslugama te praksi  i iskustvima savjetovanja unutarnje revizije. Svoja iskustva te primjere dobre prakse prenijeli su renomirani inozemni i domaći predavači.

 

S posebnim ponosom ističemo da je ove godine među predavačima bila i pročelnica Službe za unutarnju reviziju Krapinsko – zagorske županije Ivanka Znika, koja je istaknula da je jedna od značajnih aktivnosti rada unutarnje revizije područje savjetovanja koje se može klasificirati u tri razine savjetovanja: mišljenja, konzultacije i savjetovanja, utvrđivanje činjeničnog stanja te tematski sastanci i radionice. „Savjetodavnim uslugama osigurava se poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti poslovanja, podrška je u oblikovanju aktivnosti i procesa poslovanja odnosno stvaraju dodatnu vrijednost i doprinose uspostavi i razvoju sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru“, dodala je Znika.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.12.2021 | Prikazano 3623 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo