Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Gospodarstvo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 13.7.2022
Poljoprivreda i šumarstvoGospodarstvo

276 tisuća kuna za proizvođače zagorskih mlinaca

U Novom Golubovcu u prostorima tvrtke Centar Škudar, koja se bavi certificiranom proizvodnjom zagorskim mlinaca, u srijedu, 13. srpnja 2022. godine održana je dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na županijsku potporu za proizvodnju zagorskih mlinaca.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić istaknula je da su sredstva namijenjena za ulaganje u proizvodnju, odnosno kupnju strojeva, opremanje skladišta i slično, kao i za ulaganje u marketing. Dodala je kako je na natječaj pristiglo pet prijava te da su sve udovoljile kriterijima natječaja. „Potpore su dobili Kogutex tjestenine d.o.o. (80.000 kuna), Centar – Škudar d.o.o. (66.291,48 kuna), Zebrano d.o.o. (78.488 kuna), Obrt za ugostiteljstvo i turizam 'Zelenjak Ventek (22.215 kuna) i Massa Lovita d.o.o. (30.000 kuna)“, rekla je Mihovilić.

Župan Željko Kolar rekao je da Županija provodi program kako bi se, nakon zaštite zagorskih mlinaca, podigla njihova proizvodnja te proširio plasman na druga tržišta. „Malo nas je pandemija zakočila u tome, no vjerujem da će u sljedeće tri godine ovaj kvalitetni proizvod naći put do kupaca, jer imamo kapaciteta da podignemo proizvodnju. Naši proizvođači godišnje proizvode oko 280 tona mlinaca, a objektivno to može biti 400 tona i to nam je cilj. Ova mjera poticanja proizvodnje mlinaca ostaje sljedeće tri godine u minimalnom ovakvim okvirima. Županija će pratiti cijenu brašna na tržištu. Kao što smo intervenirali za pčelare i davali za pothranjivanje pčela, tako ćemo subvencionirati cijenu brašna, ako će biti potrebno“, najavio je župan Kolar.

U ime dobitnika potpora zahvalio se Danijel Škudar, direktor firme Centar – Škudar koja zapošljava osamdesetak djelatnika te godišnje proizvede oko 35 tona mlinaca, koje na tržište plasiraju kroz maloprodaju te veće trgovačke lance. „Krapinsko – zagorska županija prati nas i potiče od 2020. godine kada smo prijavili projekt izgradnje skladišta, što je bila investicija od milijun i pol kuna, izgradnja je završila ove godine i vrlo smo zadovoljni“, rekao je Škudar. Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Novi Golubovec Boris Tušek, koji je pohvalio Centar – Škudar i cijelu obitelj koja se odriče i zaradu ulaže u širenje posla. „Drago mi je i da su Županija i župan prepoznali to i da i mi Zagorci konačno promoviramo svoje. Ovi poticaji proizvođačima će dobro doći da imaju volju još se širiti“, rekao je Tušek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 13.7.2022 | Prikazano 2550 puta
Dokumenti
Područja
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo