Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Gospodarstvo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 29.11.2022
Gospodarstvo

U Zagorju 20 novih majstora obrtnika

U prostorijama Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije u Krapini u utorak, 29. srpnja 2022. godine održano je svečano uručenje majstorskih diploma majstorima koji su majstorski ispit položili u rujnu 2022. godine te onim majstorima koji su bili spriječeni diplome podići u rokovima u 2021. i 2022. godini.

Događanju je nazočio i župan Željko Kolar, koji je čestitao majstoricama i majstorima na diplomama. „Uvijek je najbolje biti sam svoj gazda, a ono što je potrebno je da mi, kao neka vrsta uprave i država, imamo osjećaj za malog poduzetnika i da ga ne opterećuje s prevelikim poreznim opterećenjima te s druge strane da budemo fleksibilni prema njegovom poslovanju. To je ono što je potrebno da bi mogli normalno funkcionirati“ – rekao je župan Kolar te zamolio majstorice i majstore da svoje znanje prenose na druge i motiviraju ih da krenu njihovim putem te tako pošalju poruku da se od vlastitog znanja i posla može u Republici Hrvatskoj živjeti i ne treba odlaziti van.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Mladen Kučiš je istaknuo: „Majstorski ispiti su državno priznati ispiti koji omogućuju samostalno otvaranje i vođenje obrta te dobivanje dozvole za prijem naučnika na naukovanje. Preuzimanjem diplome majstori dobivaju materijalni dokaz da su trenutno dostigli vrhunac u svojoj struci, što nikako ne znači da će time stati njihovo učenje ili usavršavanje. Položenim majstorskim ispitom dobili su i veliku odgovornost, a to je prenošenje znanja i obrtničkih vještina na mlade generacije. Status obrtnik majstor je jamstvo da će biti stručni mentori naučnicima na koje treba prenijeti tajne zanata, čime se osigurava i opstanak te napredak struke“ – rekao je predsjednik Kučiš.

Podijeljeno je ukupno 20 diploma u slijedećim zanimanjima: Automehaničar (2), Bravar (1), Elektroinstalater (2), Elektromehaničar (1), Frizer (5), Instalater grijanja i klimatizacije (1), Kozmetičar (1), Soboslikar – ličilac (2), Stolar (2), Strojobravar (2) te Vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije (1). Inače, do danas je u Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije majstorski ispit položio 1253 kandidat/kinja.

NOVI POPUSTI ZA OBRTNIKE

U drugom dijelu programa predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Mladen Kučiš potpisao je sporazume s partnerima, koje će članicama i članovima Komore osigurati povoljnije uvjete u svakodnevnom poslovanju.

Poduzetnicki centar Krapinsko-zagorske županije će članovima Obrtničke komore KZŽ osigurati popust od 15 % na usluge iz svog poslovnog programa vezane uz pripremu prijave/projekta na natječaje financirane iz fondova Europske unije, te izradu poslovnih planova i investicijskih studija za kredite sa subvencioniranim kamatama od strane HAMAG-BICRO-a i HBOR-a.

Radio Stubica će članovima Obrtničke komore KZŽ osigurati 10 % popusta na usluge iz svog poslovnog programa oglasno komercijalnog sadržaja te na količinski rabat dodatnih 10 % popusta.

krMedia, obrt za web dizajn i grafiku, vl. Dino Dolovcak, Krapina će članovima Obrtničke komore KZŽ osigurati Start paket uz popust od 30 % ili 20 % na pojedinačnu uslugu.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 29.11.2022 | Prikazano 1313 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo