MARKO ŠTURLAN NOVI CHTEF, ZAGORSKI CHEF
Kao i prijašnjih godina, tako se i ove za titulu borilo sedam kuhara, koji su kuhali sa zadanim namirnicama – ovog puta to ie bila svinjska koljenica te zelje, krumpir i grožđe.
Marko, koji je kuhar tek četiri godine, pripremio je pečeni buncek i sarmice od krumpira sa špekom te pitu od izabele i badema. Ova ga je nagrada, kaže, posebno razveselila. “Puno mi znači ova nagrada. Mislim da je presudilo to što sam radio jednostavne recepte, bez puno nekakvih dodataka. Napravio sam sve po domaći”, rekao je Marko.
Drugo mjesto osvojio je Josip Bival iz Bluesun Hotela Kaj Marija Bistrica, a treće mjesto Mirko Ljubić iz Dvorca Mihanović, Tuheljske Toplice. Pobjedniku su statuu uručili župan Željko Kolar i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar. “Stručni žiri je rekao da su sva jela naših natjecatelja bila odlična na što sam jako ponosan. Bitno je da smo radili promociju zagorskog kulinarstva i vinarstva, a to nam je izuzetno bitno za ukupnu turističku ponudu Krapinsko – zagorske županije. Mislim da smo još jednom dokazali da je naša županija najbolja kontinentalna destinacija u Hrvatskoj”, istaknuo je župan Željko Kolar, dodavši pritom kako je zadovoljan što je pobjeda otišla u ruke mlade osobe. Osim trojice prvoplasiranih, natjecali su se i Željko Božiček iz Hotela Matija Gubec, Mislav Božić iz Ville Magdalene, Petar Čukman i Denis Kožić iz SŠ Zabok te Jakov Mirt iz Terma Jezerčica.
U revijalnom dijelu natjecanja, izvan konkurencije su nastupili poznati zagorski glumci Marija Borić i Adam Končić. U ovogodišnjem žiriju bili su: poznati kuhar Tomislav Špiček, promotor Podravkine kuhinje Branko Đurišević te nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada Vesna Belošević.
LINK NA VIDEO: https://instagram.com/p/BpE2HF1ltyS/