Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 6.12.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Match Race natjecanje u Splitu

Predstavnici svih šest Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu iz Dubrovnika, Splita, Opatije, Pule, Zaboka i Osijeka sudjelovali su od 1. - 3. prosinaca 2022. u Splitu na natjecanju Match Race koje je organizirao RCK Split u okviru ENTER konferencije o obrazovanju.

Učenici nisu unaprijed znali teme natjecanja (već samo područja), a morali su surađivati s partnerima - učenicima drugih RCK. Natjecanje je organizirano u 3 discipline, a u svakoj se disciplini natjecalo po dvoje predstavnika iz svakog Centra, međutim, izvlačili su se parovi iz različitih centara. Sistemom izlučnih natjecanja - eliminacijom, učenici su se plasirali u polufinale, a zatim i u finale. U polufinalu je svoje natjecanje završio i učenik RCKTU Zabok David Matešić - disciplina Match Race cooking. Od 3 finalna natjecanja po disciplinama, Zabok je imao 2 predstavnika; to Moniku Leljak - disciplina Match Race „Paint the cocktail"  i Matiju Jakopeca u disciplini Match Race Tourism "Sustainable tourism" (u paru s Larisom Matić iz Osijeka) u Prezentaciji turističke destinacije. Matija je osvojio prvo mjesto, a Monika drugo mjesto.

 

Matija Jakopec  iz Zaboka i  Larisa Matić  iz Osijeka izradili su pobjedničku prezentaciju kojom su opisali komparativne prednosti održivog turizma u kontekstu Splitsko - dalmatinske županije, njezine povijesti, sporta i kulture: „Prvi put smo u Splitu i baš nam se svidjelo. Ideja natjecanja je odlična i jedva se čekamo vratiti u ovaj lijepi grad!“ – poručio je pobjednički par, jer su osvojili vikend aranžman u  Radisson Blu Resort & Spa, Split. Zabočku školu predstavljali su još i Dominik Škalec u disciplini Match Race cooking, Antonio Lažeta u disciplini Match Race cocktail i Leonardo Bunčec u disciplini Match Race Tourism.

 

Čestitamo!

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 6.12.2022 | Prikazano 1044 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo