Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 6.12.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Radovi na obnovi PŠ Gorjakovo

U tijeku su radovi na obnovi područne škole Gorjakovo, čiji se završetak očekuje kroz četiri mjeseca.

Župan Željko Kolar rekao je nakon obilaska da u radovima Županija sudjeluje s 428 tisuća kuna. „Ovo je dokaz da promišljamo na način da moramo ljude zadržati na područjima u kojima starno jesu i žive. Ovo je jedan natprosječno aktivan mjesni odbor i zajednica koja u suradnji s Gradom i gradonačelnikom promišlja o sadašnjosti i budućnosti i sve aktivnosti su vezane uz određeni cilj, imaju jasni koncept i u takvoj sredini je obaveza ulagati. Mi smo samo produžena ruka onog što oni rade svakodnevno. Sam podatak da ćemo u vrlo kratkom vremenu za 100 posto povećati broj učenika u osnovnoj školi opravdava ovakvu investiciju u ovako maloj sredini. Veselim se što radovi idu po planu, bit će gotovi na vrijeme i čekamo svi zajedno tren kada će se djeca moći vratiti natrag u svoju školu“, rekao je župan Kolar.

 

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je na ovoj investiciji. „Smatram da je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje i mislim da smo to dokazali zajedno sa Županijom kroz ulaganje u naše školske ustanove i predškolski odgoj. Ovo je pokazatelj da brinemo o našim mjesnim odborima i da želimo ravnomjerno razvijati kompletnu Pregradu. Prije dvije godine ovdje u Gorjakovom smo obnovili školsko igralište, onda obećali da ćemo krenuti u obnovu područne škole i drago mi je da se to danas realizira. Bilježimo u zadnje vrijeme povećani natalitet ovdje, doseljavanje mladih obitelji, stoga vrijedi ulagati i u ovakva seoska područja, važno je da se ovdje održi život, a na nama je odgovornost da onda osiguramo ulaganje u obrazovanje, komunalnu infrastrukturu i sve što je neophodno da bi ljudi ovdje ostajali živjeti“, rekao je Vešligaj.

 

Pročelnica županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove  Vlatka Mlakar istaknula je da je izvođač radova tvrtka Kunagora iz Pregrade, a ugovor je sklopljen na 724.528 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300 tisuća kuna. Ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger rekla je da je PŠ Gorjakovo izgrađena 1964. godine kao montažna zgrada. „Školu trenutno pohađa 8 učenika u dva razredna odjela, koji su sada preseljeni u PŠ Stipernica te se voze svaki dan. Nastava se odvija u dvije smjene, imamo 2 učiteljice, spremačicu koja je i kuharica i jako smo zahvalni Županiji jer je bilo već nužno obnoviti zgradu“, dodala je Žiger.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 6.12.2022 | Prikazano 911 puta

Najnovije iz područja

Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo