Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 9.3.2023
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Potpisan ugovor vrijedan 876.908 eura – kreće obnova PŠ Putkovec

U Područnoj školi Putkovec je u četvrtak, 9. ožujka 2023. godine, održano potpisivanje ugovora o izvođenju radova cjelovite obnove školske zgrade.

Ugovor vrijedan 876.908,18 eura potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i upravitelj Kuna-gora zanatske zadruge Julije Fišter. „U roku tri mjeseca uspjeli smo napraviti kompletnu dokumentaciju, ishoditi sve dozvole, čak i jednom poništiti natječaj, da bismo danas ovdje imali i projektantski i stručni nadzor te izvođača radova. Ovdje imamo povećan broj djece i naravno da nam je u interesu da dobro pokrivamo područje te da u potentnim dijelovima pojedinih općina i gradova dodatno ulažemo u područne škole kako bi imale barem približno jednake uvjete kao djeca u matičnim školama“ – istaknuo je župan Kolar i napomenuo da opremanje škole, nakon izmjene Zakona o obnovi, spada pod prihvatljivi trošak te da bi se učenici u prostor područne škole trebali vratiri početkom drugog polugodišta sljedeće školske godine.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i podsjetila da je riječ o zgradi izgrađenoj pedesetih godina prošlog stoljeća. „Potresnim djelovanjem u ožujku 2020. godine škola je oštećena, a dodatna znatna oštećenja dobila je u Petrinjskom potresu. 'Takav objekt prijavljen je na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, te su nam odobrena sredstva za cjelovitu obnovu, s tim da se 66.8 % sufinancira iz Fonda solidarnosti Europske unije, a 31,8 % iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti'' – rekla je pročelnica Mlakar te naglasila kako izabrani izvožač radova Kuna-gora  zanatska zadruga iz Pregrade ima rok za izvođenje radova od 10 mjeseci, s time da se do 30. lipnja mora realizirati dio koji se odnosi na dobivena sredstva Fonda solidarnosti.

Postojeća zgrada Područne škole Putkovec je maksimalnih tlocrtnih gabarita cca. 27,29 x 16,70 m te se obnovom gabariti ne mijenjaju. Na sjeverozapadnoj strani zgrade, prema rubu čestice izvest će se novi potporni zid kako bi se stabilizirala kosina iza zgrade. „Obnovom se potpuno obnavlja postojeći sadržaj pa će zgrada imati obnovljene dvije učionice, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu, kotlovnicu i sanitarne čvorove koji se u potpunosti obnavljaju“ – najavila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec i dodala kako u ovoj školskoj godini PŠ Putkovec ima 20 učenika u dva kombinirana razreda odjela, dok se u slijedećoj godini očekuje se povećanje broja učenika.

Ravnatelj Osnovne škole Đurmanec Krešimir Kralj izrazio je zadovoljstvo što se Područna škola Putkovec obnavlja, a kazao je i kako se povratku u nove, modernizirane prostore prikladne sadašnjim pedagoškim standardima još više vesele učenici i učitelji. Potpisivanju vrijednog ugovora prisustvovao je i načelnik Đurmanca Damir Belošević koji je tom prilikom istaknuo kako je na području upisnog područja PŠ Putkovec u prošloj godini zabilježeno najviše novorođene djece. „Ova će obnova značiti puno i za roditelje i za djecu, tim više što je naš cilj prijaviti našu Osnovnu školu na pilot projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja vezan uz cjelodnevnu nastavu, čime bismo napravili dodatan iskorak u obrazovanju na području naše Općine“ - rekao je načelnik Belošević.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 9.3.2023 | Prikazano 1991 puta

Najnovije iz područja

6.5.2023
SPOMENIK TRAJE!
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo