Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 5.3.2023
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Smotra dječjeg folklora okupila više od 400 malih čuvara tradicije


Foto: sjever.hr
U Humu na Sutli je u subotu, 4. ožujka 2023. godine, održana 28. Smotra dječjeg folklora Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije.

Na Smotru dječjeg folklora ove se godine prijavilo više od 400 djece iz desetak skupina, čije su nastupe pratili brojni okupljeni u punoj kino dvorani u Humu na Sutli. Sve njih je na samom početku pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je i otvorila samu smotru.  „Jako me veseli što smo se našli u ovako velikom broju i što roditelji, voditelji folklornih sekcija i ovi mladi ljudi njeguju tradiciju i baštinu našeg zagorskog kraja. Vama, mladima poručila bih: plešite, čuvajte našu tradiciju i baštinu i radujte se životu“ – rekla je zamjenica Petek.

Smotra je održana u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i KUD-a Horvatska.

„Ponosni smo što imamo perspektivu, budućnost, čuvare tradicije i baštine. Nadam se da će djeca nastaviti tradiciju jer kulturno-umjetnički amaterizam svodi se upravo na tradiciju koja se prenosi s koljena na koljeno i koju nastavljaju djeca“ – naglasio je ovom prilikom predsjednik Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih društava KZŽ Miljenko Vranić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 5.3.2023 | Prikazano 1169 puta

Najnovije iz područja

6.5.2023
SPOMENIK TRAJE!
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo