Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 24.3.2023
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Sutla domaćin Svjetskom prvenstvu u ribolovu

U Starom selu Kumrovec je u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine, održano otvorenje Svjetskog prvenstva u ribolovu pastrve prirodnim mamcima na brzim vodama.

Svjetsko prvenstvo bit će održano u četiri sektora na rijeci Sutlu na području Zelenjaka te će okupiti 11 ekipa i nacionalnih reprezentacija iz četiri države: Francuske, Italije, Bugarske i Hrvatske. Natjecanje se odvija u sektorima bez startnih brojeva, a ocjenjuje se količina ulovljene ribe.

Prvenstvo je otvorio predsjednika Svjetske ribolovne federacije za slatkvodni ribolov Ugo Claudio Matteoli, koji je nakon otvorenja poručio: „Jako sam sretan jer je obično ovakva vrsta natjecanja u Francuskoj, Bugarskoj, Italiji, ali ne u Hrvatskoj. Sretan sam što sam ovdje i hvala svim organizatorima. Ova prigoda odlična je prilika za turizam i ribolov ove regije. Francuzi, Bugari, Talijani će ovako upoznati ovaj dio Hrvatske te nema sumnje da će njihov boravak biti odlična promocija za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju, ali i sportski ribolov“ – kazao je predsjednik Matteoli.

Sve okupljene ribolovce te brojne uzvanike na svečanosti otvorenja pozdravio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. „Vjerujem da će domaćini, Općina Kumrovec, najpoznatije selo na svijetu gdje je rođen Josip Broz Tito, i Grad Klanjec biti sjajni domaćini. Hvala Svjetskom ribolovnom savezu što nam je dao tu mogućnost da budemo organizatori. Čestitam našem nacionalnom i županijskom savezu i lokalnom ribičkom društvu na svom uloženom trudu da bi se ovo natjecanje održalo. Naša Sutla je zaštićena u Naturi 2000 i vjerujem da ćete biti više nego oduševljeni njezinom ljepotom i želim vam uspješne rezultate“ – poručio je župan Kolar.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt te direktorica Svjetskog prvenstva Ljerka Kahlina.

Naslov svjetskih prvaka s lanjskog Svjetskog prvenstva održanog u Francuskoj brane reprezentativci Italije. Na Sutli se, uz tehničku ekipu prvenstva okupila i reprezentacija Hrvatske u ovoj disciplini, a uz nju će na prvenstvu nastupiti i reprezentacija Krapinsko-zagorske županije, sastavljena od hrvatskih ribolovaca koji se natječu u Hrvatskoj pastrvaškoj ligi.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 24.3.2023 | Prikazano 944 puta

Najnovije iz područja

6.5.2023
SPOMENIK TRAJE!
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo