Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine (saziv 2021)Županijska skupština

Održana 7. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine održala svoju 7. sjednicu, kojom je predsjedao predsjednik Skupštine Zlatko Šorša.

Središnje teme 7. sjednice Županijske skupštine bile su realizacija Projekta izgradnje sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar te trenutna situacija i planovi  o gospodarenju otpadom na području Krapinsko-zagorske županije.  Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić istaknuo je da se završetak projekata sustava odvodnje očekuje unutar zadanih rokova te da se radovi izvode svugdje, osim u Konjščini gdje se početak radova očekuje ovog ljeta, dodavši da je izvođače radova pogodilo povećanje cijene materijala, a da od Vlade RH očekuje naputak kako riješiti problem povećanja cijena kako bi se moglo povećati dinamika izvođenja radova. Govoreći o situaciji s gospodarenjem otpadom, župan Željko Kolar naglasio je da će se tek u budućnosti pokazati sva njezina kompleksnost. „Imamo Centar za gospodarenje otpadom Piškornica koji je sljedeće godine trebao početi s radom. Jasno je svima da on neće početi s radom zbog izrazito komplicirane dokumentacije. U onom trenutku kada smo dobili zeleno svjetlo za raspisivanje natječaja, dobili smo ponude koje su skoro duplo skuplje od procijenjene vrijednosti. Imamo ugovor s Vladom Republike Hrvatske i Fondom za zaštitu okoliša koji osiguravaju 90 posto sredstava za investiciju, a nas četiri županije i Općina Koprivnički Ivanec deset posto. Moj stav je bio da bi tu ponudu trebalo prihvatiti i da bismo trebali ući u realizaciju projekta jer sam smatrao da s poništenjem nećemo ništa dobiti, nego kada ćemo ići s novim natječajem da ćemo dobiti još veće cijene, što se pokazalo na primjeru karlovačkog odlagališta“– kazao je župan Kolar, dodavši da se 20. lipnja otvaraju ponude te da je uvjeren da će dobiti cijenu veću nego što je bila tada.

Skupština je sa 18 glasova ZA i 8 suzdržanih primila na znanje Informaciju o tijeku realizacije Projekta izgradnje sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar, dok je sa 17 glasova ZA i 6 suzdržanih primila na znanje Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske i objedinjena izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske jedinica lokalne samouprave za 2021. godinu te prihvatila Izvješća o radu za 2021. godinu Piškornica d.o.o. - regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske i povezanog društva Piškornica-sanacijsko odlagalište d.o.o.. Jednoglasno je odlučeno i da se posebnim Zaključkom Županijske skupštine upućenim Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upozori na probleme zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada.

Članice i članovi Županijske skupštine primili su na znanje Izvještaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina o kretanjima na tržištu rada u Krapinsko – zagorskoj županiji u 2021.g. i u razdoblju I. - IV. 2022.g. te Informaciju o općem stanju sigurnosti na području Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu. O stanju sigurnosti je prvi put govorio novoimenovani načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Josip Bukvić, koji je naglasio kako je upravo naša županija po nizu pokazatelja najsigurnija županija u Hrvatskoj.

Županijska skupština je na 7. sjednici prihvatili i Izvještaj o radu i Financijski izvještaj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske za 2021. godinu, Izvještaj o radu i godišnji financijski izvještaj za 2021. godinu Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. te usvojila skraćeni zapisnik sa svoje 6. sjednice. Također je donijet zaključak o prijenosu kapitalnih ulaganja Krapinsko-zagorske županije u izgradnju zgrade Područne škole u Martinišću na Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalskog Zabok te donijeta rješenja o razrješenju i imenovanju mrtvozornika za područje Grada Zlatara, imenovanju mrtvozornika za područje grada Pregrade  i razrješenju mrtvozornika za područje grada Donje Stubice.

Prije početka rada po Dnevnom redu održan je i aktualni sat. Davor Kljak je predložio osiguranje posebne naknade za roditelje blizanaca, odnosno za one koji imaju više djece. Viktor Šimunić je zbog pisanja medija o navodnoj aferi u Županijskim upravi za ceste zatražio da se članicama i članovima Skupštine dostave podaci o jednostavnim javnim nabavama većim od 20.000 kuna od 2019. godine te predložio mijenjanje pravilnika o nabavama. Romeo Vincelj je, također zbog navodne afere, zatražio ostavku ravnatelja Županijske uprave za ceste. Zoran Gregurović je postavio pitanje o trenutnoj situaciji o nedostatku zdravstvenog kadra na području Krapinsko-zagorske županije.

 

MATERIJALI

ZAPISNIK

PREZENTACIJE

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.6.2022 | Prikazano 3085 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2023
poutsrčepesune
2728
1
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • 2
  Javni poziv za uvid u spis predmeta Gorjak, Grad Krapina
  345
  6
  Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
  789
  10
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2023. g.
  11
 • Procjena utjecaja na okoliš izgradnje građevine za uzgoj peradi
 • Uzgoj peradi na k.č. 6935, 6936/1-dio i 6940-dio, k.o. Selnica
 • 12
  13
  Natječaj - prevencija zdravlja, skrb o mladima i ranjivim skupinama 2023.
  14
  15
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta - rekonstrukcija propusta Selnica
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2021. i 2022. god
 • 16
  Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun
  17
  Poziv za sudjelovanje na 15. manifestaciji "Babičini kolači"
  1819
  20
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivana Modrić)
  21
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Elektra Zabok)
  22
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Đurmanec)
  242526
  2728
  29
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana
 • Natječaj za potporu za kupnju loznih cijepova autohtonih sorata 2023.
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje 2023.
 • 303112
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika