Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 18.11.2022
Ostalo

"Tu smo zbog budućnosti, a da se prošlost ne zaboravi"

U Vukovaru je u petak, 18. studenoga 2022. godine, održan središnji dio program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.

Središnji program počeo je u 10,00 sati u dvorištu vukovarske bolnice, mjestu s kojeg su agresori 1991. odveli ranjenike na Ovčaru i potom ih smaknuli, a nastavio se Kolonom sjećanja gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu su predvodili branitelji Vukovara zajedno sa članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja te po prvi put i oni kojo su kao djeca prošli ratna stradanja.

Među tisućama okupljenih iz čitave Hrvatske bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. "I ove smo godine u Vukovaru. Zajedno sa zagorskim braniteljima odajemo počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima. Tu smo zbog budućnosti, a da se prošlost ne zaboravi. Zajednički se prisjećamo najtužnijeg dana u povijesti Vulovara, s porukom Ne ponovilo se!" - istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Počast poginulim braniteljima i civilima su kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju polaganjem cvijeća i pajenjem svijeća odale brojne delegacije i pojedinci, među kojima i hrvatski branitelji Vukovara, izaslanik Predsjednika Reublike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora i brojni saborski zastupnici, Premijer Vlade Reublike Hrvatske zajedno s više ministara, hrvatski župani, gradonačelnici i načelnici...

U programu je sudjelovala i povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel. 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.11.2022 | Prikazano 772 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi